Reacția avocatului lui Cătălin Cherecheș după ce primarul a fost condamnat definitiv. Când a discutat ultima oară cu edilul din Baia Mare

Ultima actualizare:

Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Acesta a fost dat în urmărire generală de polițiști, după ce acesta a fost de negăsit. Iată ce a declarat avocatul acestuia. 

catalin chereches captura Facebook jpg
Polițiștii îl caută pe Cătălin Cherecheș Foto: Facebook

Avocat: „Avem o hotărâre judecătorească definitivă"

„De astăzi, avem o hotărâre judecătorească definitivă, care produce efecte. Ea trebuie pusă în executare. Nu vă ascund împrejurarea că sunt exercitate nişte căi legale de atac, una dintre ele fiind strămutarea, care urmează să aibă termen de judecată, iar în ipoteza în care o astfel de strămutare ar fi admisă, hotărârea de astăzi va fi anulată şi apelul rejudecat. 

De asemnea, o mică observaţie, dincolo de obligativitatea tuturor de a respecta o hotărâre judecătorească definitivă nu putem să nu remarcăm că totuşi ea are o aparenţă de vădită nelegalitate, dată fiind incompatibilitatea unui judecător din completul de jucată", a declarat Răzvan Doseanu, pentru Antena3 CNN.ro.

Ce a mai declarat avocatul Răzvan Doseanu

Dincolo de profesionalismul doamnei judecător pe care nimeni nu-l contestă, niciun judecător din România nu ar putea să dea o soluţie imparţială, în condiţiile în care soarta penală şi libertatea până la urmă a mamei doamnei judecător depinde exact de procurorul care instrumentează dosarul mamei şi de către procurorul care a făcut trimiterea în judecată a domnului Cherecheş în 2016.

Cu siguranţă sunt şi alte opţiuni legale, una dintre ele fiind o cale extraodinară prevăzută în mod expres de lege, exact pentru astfel de situaţii în care hotărârea este dată de un complet care nu este constituit legal, existând un caz de incompatibilitate. Mă refer la o contestaţie în anulare pe care legea o prevede", a precizat avocatul Răzvan Doseanu.

 „Am luat în calcul toate variantele de soluții"

„Ultima dată am discutat cu domnul Cherecheş aseară. Am luat în calcul toate variantele posibile de soluţii şi cea de achitare, care ar fi fost varianta corectă în opinia apărării, dată fiind hotărârea definitivă obligatorie, publicată chiar luni în Monitorul Oficial. Mă refer la Hotărârea 64-2023, prin care toate instanţele din România ar trebui să constate nelegale probele obţinute astfel în cazul domnului Cherecheş.

Şi, repet, am luat în calcul şi varianta unei hotărâri de achitare, dar şi a uneia de condamnare. Domnul Cherecheş mi-a spus că va respecta orice hotărâre judecătorească se va da, şi va uza de toate căile legale pe care le are la dispoziţie", a mai spus avocatul Răzvan Doseanu.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca primarul Cătălin Cherecheş să fi plecat din ţară sau să se ascundă şi să nu vrea să meargă să se predea, avocatul a precizat: „Sper să nu fie valabilă o astfel de ipoteză, pentru că nu este benefică nimănui".

Pentru ce fapt a fost acuzat Cătălin Cherecheș

Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Polițiștii s-au dus acasă la Cherecheş, dar nu l-au găsit. Acesta ar trebui să se predea, dar nu este clar unde se află, nefiind nici la primărie. Aşa că Poliţia l-a dat în urmărire. Azi noapte acesta a publicat un mesaj video de aproape 10 minute pe Facebook, în care şi-a susţinut nevinovăția.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net