Insula misterioasă unde oamenii dispar fără urmă. Unde se află locul unic

Ultima actualizare:

Știai că există un loc unic pe planeta noastră, unde oamenii care ajung aici dispar fără urmă? Ei bine, este vorba despre o insulă din Kenya. Ce spun legendele despre disparițiile misterioase din această zonă a Africii.

Insula misterioasă unde oamenii dispar fără urmă / Foto: Pixabay
Insula misterioasă unde oamenii dispar fără urmă / Foto: Pixabay

Și în prezent, insula Envaitenet, situată în mijlocul Lacului Turkana, din Kenya, stârnește curiozitate și mister. În limba tribului Elmolo, populația care a locuit pe țărm, traducerea numelui este „no-return” („fără de întoarcere” n.r), iar locul este considerat de mult timp blestemat și „de neînțeles”. De ce? Pentru că oricine ajunge aici nu se mai întorce și dispare fără urmă.

Potrivit legendei, în urmă cu mult timp, traficanții de sclavi din Sudan veneau adesea în această regiune, iar la un moment dat, o familie a decis să se ascundă pe insulă, însă nu a mai fost văzută niciodată. Mai mult, au dispărut și oamenii care au plecat în căutarea lor. Unii susțin că au devenit victime ale cobrelor sau ale crocodililor, având în vedere că întreaga zonă este acoperită cu sol vulcanic și aici trăiesc doar animale periculoase.

Un alt caz misterios s-a întâmplat în anul 1935, când doi oameni de știință, Martin Sheflin și Bill Dayson, împreună cu exploratorul englez Vivian Fush, au călătorit pe insula Envaitenet pentru a efectua cercetări. Timp de câteva zile, au dat semnale luminoase că sunt bine, însă acestea s-au oprit brusc. Câteva zile mai târziu, salvatorii au sosit pe insulă. Oamenii de știință nu au mai fost găsiți niciodată, iar disparițiile misterioase nu s-au oprit aici. 

Ce spun specialiștii

La câțiva ani distanță după acest incident, mai multe familii din tribul Elmolo au decis să se stabilească pe insulă, ascunzându-se de vecinii războinici din tribul Samburu. Au construit colibe, s-au angajat în pescuit, au adus capre și uneori navigau în zona continentală pentru a vizita rudele sau pentru a face schimb de mărfuri.

Și totuși, după un anumit timp, insularii au încetat să mai apară pe țărm. În ciuda faptului că satul a rămas neatins, nu a fost găsită nici o persoană din tribul Elmolo, toți locuitorii au dispărut fără urmă, relatează Afrinik.com.

Potrivit specialiștilor, de vină pentru aceste dispariții ar fi vânturile puternice din jurul insulei, care răstoarnă navele mici, oamenii cad în apă unde se îneacă sau devin victime ale crocodililor. O altă explicație ar fi că, deoarece pe insulă se află un vulcan activ, aceștia leșină din cauza sulfului, devenind astfel pradă ușoară pentru reptile. Deși există explicații teoretice, nimeni nu vrea să se aproprie de insula Envaitenet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net