Un loc unic în lume. Oamenii trăiesc în mijlocul unui vulcan

Nu mai e niciun secret că pe planeta noastră există o mulțime de locuri abolut incredibile, însă știai că există un loc în care oamenii trăiesc în mijlocul unui vulcan? Este vorba despre insula Aogashima, Japonia, cunoscută pentru frumusețea sa naturală și peisajele impresionante, dar și pentru faptul că este cea mai izolată insulă populată din arhipelag și reprezintă un vulcan considerat activ de către agențiile de specialitate japoneze.

Insula Aogashima, locul în care oamenii trăiesc în mijlocul unui vulcan / Foto: Shutterstock
Insula Aogashima, locul în care oamenii trăiesc în mijlocul unui vulcan / Foto: Shutterstock

Un număr de aproximativ 170 de persoane trăiesc pe insula vulcanică Aogashima din Marea Filipinelor. Acest lucru situează localitatea în topul localităților cel mai slab populate din Japonia. Aflată în Oceanul Pacific, la o distanță de 385 de kilometri față de orașul Tokyo, cu o suprafață de 8.75 km pătrați, insula s-a născut din rămășițele a patru căldări submarine, în timp ce stâncile abrupte care o înconjoară au fost formate de depozite vulcanice, conform arheologilor.

Este extrem de frumoasă și intrigantă, mai ales prin forma sa deosebită și prin micul vulcan din centru, o copie în miniatură a unui vulcan, cât și peisajele impresionante, care atrag turiști și aventurieri interesați să exploateze o destinație aparte și izolată.

Pe insulă există electricitate, Internet, drumuri asfaltate, o școală și un oficiu poștal

La prima vedere, insula Aogashima pare ruptă de lume, însă, nu este deloc așa. Aici există electricitate, Internet (și propriul site), drumuri asfaltate, o școală și un oficiu poștal, iar într-o mică parte a bazinului în formă de căldare, numit caldeira, se găsesc locuințele, magazin și heliportul „orașului”.

În prezent, vulcanul este clasificat ca fiind un vulcan activ de clasa C, ultima erupție având loc în 1785, când au murit 140 de persoane. Activități vulcanice au fost înregistrate în anii 1652, apoi între anii 1670 și 1680, ceva mai târziu în 1780, 1781, 1783 (când toți cei 63 de locuitori ai insulei au fost evacuați cu succes) și 1785, când o erupție masivă și neașteptată a dus la moartea a aproape jumătate dintre cei 327 de locuitori ai insulei de la acea dată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net