O mamă trage semnalul de alarmă. Soluția inhalată de fiul de 16 ani care l-a dus de urgență la spital

O mamă face un anunț disperat și le transmite participanților la festivalul Glastonbury, unul dintre cele mai mari evenimente din Marea Britanie, să nu inhaleze gaz ilariant, după ce plămânii fiului său au explodat din acest motiv.

fiu droguri webp

Alex Littler în vărstă de doar 16 ani a inhalat protoxid de azot la un eveniment și a ajuns apoi la spital cu gâtul umflat, senzația de insuficiență resperatorie și un plămân fisurat. În momentul în care medicii au văzut starea băiatului, medicii au spus că ar trebui să se considere norocos pentru că e încă în viață, căci consecințele puteau fi mult mai grave.

S-ar putea să te intereseze:  O fostă concurentă de la Insula Iubirii și-a distrus viața! „Am ajuns dependentă de droguri”

Mama adolescentului, o cosmeticiană în vârstă de 44 de ani, a declarat, potrivit The Sun: „Nimeni nu știe consecințele. Ar fi putut să moară. Unul dintre plămânii lui are o gaură”.

Ce este gazul ilariant

Protoxidul de azot, cunoscut drept gaz ilariant, este folosit de medicii anesteziști. Folosit corect, în cantitățile recomandare și în mediul propice, substanța are proprietăți medicale recomandate de specialiști în cazul intervențiilor chirurgicale. Ilegal, însă, protoxidul de azot are o cu totul altă poveste. Participanții la diferite evenimente, mai ales cei dornici de senzații tari, îl introduc cu o pompă în baloane și mai apoi îl inhalează.

La fel de interesant: Ce s-a descoperit în ancheta cu scandalul drogurilor la Festivalul Saga

În mod evident, comercializarea sa în scopuri „de recreere” este interzisă, dar din ce în ce mai multe persoane se arată interesate de efectele de scurtă durată ale celui mai nou drog.

nitrous oxide metal bulbs laughing gas recreational drug use 601748 12002 webp

„Funny gas”, protoxidul de azot, face furori și în România

Potrivit Agenției Naționale Antidrog, nici românii nu au scăpat de cel mai nou trend în materie de substanțe interzise. Mai ales la mare, în cluburile de pe litoral, tinerii inhalează N2O- un sedativ incolor și inodor.

„Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice antidrog, trage un semnal de alarmă cu privire la apariția unui nou tipar de consum de substanțe psihoactive în zona de sud a litoralului românesc.

Astfel, la petrecerile organizate de regulă pe plajă, adolescenții și tinerii inhalează protoxid de azot (N2O) din baloanele umflate cu ajutorul unui dispozitiv (sifon) ce are încorporat un cartuș care degajă în interiorul balonului substanța mai sus menționată.

Protoxidul de azot (N2O) – gazul ilariant, cunoscut și sub denumirea de „funny gas”, este un sedativ incolor și inodor și este folosit în domeniul medical, sub supraveghere medicală, în combinație cu alte substanțe, în special ca anestezic”, se arăta într-un comunicat emis de ANA, anul trecut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net