Ce s-a descoperit în ancheta cu scandalul drogurilor la Festivalul Saga

Ultima actualizare:

Continuă ancheta în scandalul drogurilor de la Saga Festival. Polițiștii de la antidrog și procurorii DIICOT au descoperit cum au ajuns stupefiantele la consumatorii de la festival. Acestea au fost vândute de un clan interlop pe străzile din jurul stadionului Național unor consumatori, obișnuiți ai acestui tip de festival, care le-au oferit la rândul lor contracost, la fel cum alții vând mâncare sau băuturi la astfel de manifestări.  

Saga Festival iunie 2022 adunat peste 150.000 de oameni în trei zile. Sursa foto: facebook
Saga Festival iunie 2022 adunat peste 150.000 de oameni în trei zile. Sursa foto: facebook

La aproape fiecare festival de muzică se vând droguri din toate categoriile, de la cocaină până la etnobotanice, dar la cel care a avut loc pe stadionul Național între 3 și 5 iunie, s-a bătut orice record. Motivul? Clanul interlop care acționează în zona din sectorul 2 din jurul stadionului Național, Clanul Zoicărenilor, a vrut să facă avere.  

Au strâns o cantitate uriașă de substanțe interzise de toate felurile pentru care au dublat prețurile. Le-au oferit pe străduțele din jurul arenei unor clienți cunoscuți, în același timp fani ai acestui tip de concerte și ce a urmat se știe, un tânăr a murit, 13 persoane au ajuns la spital din cauza consumului de droguri la Saga după cum au anunțat serviciile de urgență 

Cum a mers piața drogurilor la Saga 

Polițiști din serviciul antidrog al Poliției Române au dezvăluit pentru click.ro ”mercurialul” drogurilor la Saga, unde vânzarea a fost fără precedent. Astfel, interlopii au vândut gramul de cocaină cu 1000 de lei, dublu față de prețul normal, iar la Saga traficanții l-au dat mai departe chiar și cu 2000 de lei.  

Pentru o pastilă de ecstasy interlopii au luat 100 de lei iar la festival traficanții au dat-o mai departe cu 200 de lei. Pentru o țigară cu marijuana interlopii au primit 100 de lei, de cinci ori mai mult decât în mod obișnuit dar traficanții de la festival nu au ieșit în pierdere. O țigără ajunsese în ultima zi și 300 de lei. În sfârșit, etnobotanicele au fost vândute la intrarea în festival cu 50 de lei iar înăuntru ajungeau și la 150 de lei. 

Cine sunt interlopii care au umplut Saga de droguri 

Clanul Zoicăreanu este considerat de polițiștii de la antidrog principalul vinovat pentru inundarea festivalului cu droguri. Este o grupare originară din comuna Găneasa, satul Piteasca și a devenit celebră în lumea interlopă după ce l-a alungat din localitate cu soție și copii pe interlopul Mitu Răducan zis Mitu Caran. Acesta este tatăl celor patru frați Caran care formează acum celebra grupare infracțională cu același nume. 

Cum au ajuns Zoicărenii din Găneasa în sectorul 2 al Capitalei? Ca orice grupare de crimă organizată care se respectă, Zoicărenii nu s-au mulțumit cu viața la sat și au venit în București, unde au pus stăpânire din punct de vedere infracțional pe distribuția de droguri din zona Mătăsari-Iancului-Basarabia. Ei au găsit o oportunitate în Saga Festival și au exploatat-o ca atare. 

Înțelegere Lucian Bode-organizatorii de evenimente 

După ce festivalul Saga unde au fost prezenți în cele trei zile peste 150.000 de oameni a stabilit un record trist în ceea ce privește consumul de droguri, autoritățile au trecut la razii. Au fost trecute prin sită toate casele cunoscute ale grupării, ridicați 15 suspecți și reținuți doar cinci. 

”Suspecții reținuți pentru trafic de heroină erau urmăriți de șase luni” a susținut ministrul de Interne Lucian Bode, conform tvr.ro. Bode a organizat joi o întâlnire cu principalii organizatori de evenimente, la care s-a stabilit accesul mult mai simplu al agenților în civil la festivaluri și concerte. 

Ce spun procurorii DIICOT 

Procurorii au găsit la percheziții 90 de grame de heroină pregătite pentru vânzare și aproape 6.000 de euro. Procurorii DIICOT spun că traficanții aveau telefoane „de serviciu” ca să ia legătura cu cei doi lideri ai grupării, Gigel și Marian Zoicăreanu.  

Oamenii legii au găsit asupra traficanților 90 de grame de heroină și 117 doze de heroină, pregătite pentru vânzare, dar și 149 de comprimate de metadonă, 2 pliculețe cu substanțe pulverulente, 3 cântare electronice de precizie, precum și sumele de 22.000 de lei, 1.100 de euro și 90 de lire sterline, se arată într-un comunicat al DIICOT. 

Potrivit rechizitoriului, gruparea a început să adune ”marfă” pentru festival încă din luna martie când, când interlopii au început puternic să vândă droguri pe străzi sau chiar în imobile. Procurorii au fost luați prin surprindere de activitatea grupării pe care considerau că au lichidat-o în anul 2020.  

În acel an, Poliția și DIICOT au mai descins la acest clan după ce au avut informații că dețin heroină și alte droguri pe care le plasau pe piața din Capitală. Atunci peste 20 de persoane au fost reținute

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net