O monedă românească te poate îmbogăți într-o clipă. Are valoarea unui apartament de lux, cu 2 camere

Deja poate că am observat cu toții că monedele vechi pot fi extrem de valoroase, iar colecționarii nu se uită niciodată la bani, atunci când dau peste o piesă veche, sau rară. Însă, aceste obiecte nu trebuie să fie vechi de sute, sau chiar mii de ani, pentru a valora mult. În realitate, o monedă veche de câteva decenii se vinde cu o sumă uriașă, în țara noastră!

Moneda se vinde cu 120.000 de euro / foto: olx.ro
Moneda se vinde cu 120.000 de euro / foto: olx.ro

Atunci când facem curat prin casă și dăm peste vreo monedă veche, cea mai mare greșelală pe care putem să o facem este să o aruncăm fără să îi verificăm valoarea! Unele piese, chiar și suprrinzător de noi, se pot vinde pentru sume uriașe, ce ajung chiar și la zeci de mii de euro! Iar acesta este și cazul unei monede din țara noastră, care costă mai mult decât un apartament!

Mai precis, este vorba despre o monedă emisă în anul 1942, care are valoarea de 20 de lei! Astăzi, moneda poate fi achiziționată pe Internet pentru suma de 120.000 de euro! Moneda este destul de simplă, după cum ne și putem imagina, fiind băută în timpul războiului. Pe spate este reprezentată coroana țării, iar pe față vedem valoarea de 20 de lei.

Moneda este vândută cu 120.000 de euro

image

Desigur, dacă găsim astfel de monede vechi prin casă, poate chiar exact acest model, trebuie să fim conștienți și de faptul că prețurile cerute pe Internet pot să nu coincidă cu valoarea reală pe care moneda o are pentru colecționari.

Astfel, o idee bună ar fi să găsim un specialist care ne poate oferi o estimare reală, altfel putem încerca să vindem moneda la un preț atât de mare încât nu o va cumpăra nimeni niciodată, chiar dacă aceasta ar putea valora ceva bani.

O altă monedă se vinde la o sumă uriașă

Desigur, aceasta nu este singura monedă din România care se vinde pentru o sumă uriașă!

Mult mai recentă, moneda de 50 de lei din anul 1994 ar putea să ne aducă, de asemenea, un profit considerabil! Pe Internet, putem găsi români care vând această monedă chiar și cu suma de 94.000 de euro! Așa că dacă o găsim cumva prin casă, cu siguranță nu trebuie să o aruncăm!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nicolae ceausescu jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
jamaica depositphotos1 jpeg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
furios pixabay jpg
pensie jpg
paine freepik jpg
test1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net