Obiceiul banal care reglează creierul, crește secreția de dopamină și face inima să vibreze. Mihaela Bilic: „Acționează ca un drog”

De cele mai multe ori, secretul unei vieți fericite se ascunde în cele mai mici detalii! Iar un obicei banal, pe care poate că mulți dintre noi îl ignorăm, poate fi mult mai benefic decât am crede! Faimosul medic nutriționist Mihaela Bilic ne explică despre ce este vorba!

Muzica poate fi foarte importantă pentru starea de spirit / foto: IStock
Muzica poate fi foarte importantă pentru starea de spirit / foto: IStock

Este un detaliu minor, dar care poate avea efecte incredibile asupra stării noastre de spirit! Mai precis, muzica poate fi un adevărat antidot împotriva stresului, a depresiei, sau chiar și a pierderilor de memorie!

„Oamenii de știință au hotărât că muzica este o necesitate biologică, un element de bază pentru sinteza de dopamină. Ultimele cercetări în materie de neuroștiințe au arătat că muzica este un antidot pentru stres, durere, pierderi de memorie, dependențe și depresie- ne putem echilibra creierul cu ajutorul muzicii.

Creierul percepe muzica ca pe o mâncare bună, devenim fericiți și chiar euforici când intram în transă muzicală. Prin intermediul dopaminei muzica acționează ca un drog, cu ajutorul ei putem uita de foame, de durere sau de tristețe, devenim mai puternici și mai inteligenți”, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Muzica este o necesitate biologică”

„Din anul 2007 în competițiile sportive a fost interzisă muzica în căști. S-a constatat că putem obține efect de dopaj și performanțe sportive superioare când ascultăm muzică la volum și intensitate mare. Muzica ne ajută să ne depășim limitele: mai repede, mai mult, mai tare!

În timpul efortului fizic descărcarea de dopamină indusă de muzică reduce cu 50% senzația de oboseală și scade sinteza de hormoni de stres. După sport, aceeași dopamină permite oxigenarea eficientă și refacerea rapidă a organismului”, mai explică aceasta.

„Muzica este un element terapeutic”

Potrivit specialistei, muzica este un adevărat element terapeutic foarte util și important.

„Muzica este un element terapeutic când vine vorba de tratarea dependențelor de orice fel, de la droguri la alcool. Are efect benefic și în tulburările de comportament alimentar. Ritmul și armonia muzici neutralizează stresul, frustrarea, încordarea și impulsivitatea. Muzica reduce anxietatea și gândurile negative, ne îmbunătățește sănătatea mintală”, spune Mihaela Bilic.

În plus, muzica poate să ne trezească și emoții intense!

„Știați că muzica face inima să vibreze? Sistemul auditiv este conectat cu sistemul limbic, responsabil de reacțiile emoționale. Nu întâmplător ni se face pielea de găină atunci când ascultăm o melodie care ne emoționează. Cu muzică totul devine mai ușor, mai plăcut. Nu rămâne decât să găsiți stilul muzical care vi se potrivește, apoi să dați volumul tare… veți vedea că nu mai aveți nevoie de mâncare”, mai explică Mihaela Bilic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bega jpg
croissant
Dr  Vlad Ciurea, foto Facebook jpg
Ploaie Autostrada jpg
Halkidiki Grecia FOTO Shutterstock jpg
rugaciune jpg
517441531 1291993518955382 8771079750894157817 n jpg
 1917   regele ferdinand si regina maria decorand militarii care au luptat la marasesti august 1917 0 png png
image
actualitate.net
image
actualitate.net