Orașe superbe din Europa ignorate de turiști. Unul se află chiar în România

Click! îți spune care sunt orașele superbe ignorate de europeni. Atunci când multă lume se înghesuie la Roma, Paris, Londra și Barcelona, turiștii care vor să fugă de mulțimi au câteva varianta pentru a scăpa de agitație.

Orașe superbe din Europa, ignorate de turiști
Orașe superbe din Europa, ignorate de turiști

Europa e plină de orașe de basm. Mai ales vara, când faimoasele metropole europene sunt sufocate de vizitatori, merită să vă îndreptați atenția către destinații neglijate, din Franța până în Bulgaria, din Irlanda până în România, scrie Adevărul.

Iată câteva dintre cele mai ignorate orașe europene care merită să fie incluse în următoarea ta aventură, conform Fodors Travel.

Perth, Scoția

Primul popas îl facem în scoția. Un oraș liniștit și drăguț, în jurul râului Tay, are un grup de biserici vechi, câteva parcuri grozave și două muzee fascinante. Muzeul Perth dezvăluie istoria orașului, în timp ce Muzeul Black Watch, adăpostit într-un castel din secolul al XVII-lea, dezvăluie povestea celui mai vechi regiment scoțian din Highland.

Cordoba, Spania

Mergem și în Spania, mai exact în minunata regiune Andaluzia. Orașul Cordoba trebuie să concureze pentru atenție cu minunile culturale din Sevilla. 

Cea mai mare comoară a orașului Cordoba este un hibrid catedrală-moschee, Mezquita. Datând de 1.200 de ani, această clădire colosală este un amestec fotogenic de iconografie islamică și catolică și de design roman, maur și gotic. 

Aceasta este flancată de alte câteva bijuterii, inclusiv de impunătorul Pod Roman, vechi de 2.000 de ani, care traversează râul Guadalquivir, și de Alcazarul din Cordoba, un palat maur cu grădini strălucitoare, vechi de 1.200 de ani, conform sursei citate.

Torino, Italia

Veneția, Milano, Florența, Lacul Como - nordul Italiei este atât de încărcat de destinații turistice populare, încât Torino este, în mod obișnuit, trecut cu vederea. Însă acest oraș surprinzător de mare, care are o zonă metropolitană de aproape 2 milioane de locuitori, încântă curiozitatea turiștilor. 

Cork, Irlanda

Dublin și Galway sunt cele mai vizitate două orașe ale Irlandei, mulți călători zburând în primul oraș, îndreptându-se spre vest către cel de-al doilea, iar de acolo spre sud, către centre turistice precum Cliffs of Moher și Ring of Kerry. La est de Kerry se află Cork, un oraș de aproximativ 200.000 de locuitori animat de locuitori joviali, de o viață de noapte zgomotoasă și de o bogată cultură sportivă.

Brașov, România

Cu străzile pietruite, mărginite de clădiri baroce impunătoare, orașul Brașov din această regiune înaltă din centrul României este în același timp sinistru și superb.

Cine mai intră pe listă?

În topul făcut de cei de la Fodors Travel vom găsi pe listă alte cinci orașe cu potențial uriaș:  Eindhovenul, Lille, Plovdiv, Liverpool și Ypres.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub horoscop bani
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg