Top 10 obiective turistice în Brașov: Ce poți face o zi în jurul orașului montan
Astăzi îți prezentăm top 10 obiective turistice în Brașov. Orașul de sub Tâmpa este considerat drept unul dintre cele mai frumoase din România. Anual, aici vin mii de turiști, atât din țară, cât și din străinătate. Dacă plănuiești un city break, ai destule locuri speciale pe care să le vezi într-o zi în Brașov.
Când vine vorba despre orașul Brașov și obiectivele turistice din zonă, găsești de toate pentru toți. Sunt o mulțime de clădiri istorice, pline de farmec și mister, poți alege și un loc în care să ai parte de adrenalină, ca în Parcul Aventura sau la Grădina Zoologică, dar găsești și trasee splendide pe Tâmpa, cu mai multe grade de dificultate.
Citește și: La 9 ani, un brașovean domină lumea șahului! Povestea lui Vladimir Sofronie
Top 10 cele mai aventuroase drumeții, dar și alte obiective turistice, din Brașov
1. Vârful Tâmpa și punctul de belvedere
Cei care se încumetă și vor să vadă orașul de sus, pot urca pe traseele de pe Vârful Tâmpa, care aparține de Muntele Postăvaru. Atenție totuși! Dacă dorești să urci pe treptele lui Gabony, trebuie să ai o condiție fizică bună. Sunt de evitat când plouă sau ninge, pentru că devin foarte alunecoase.
Alte trasee sunt Drumul Serpentinelor, traseul care pornește din zona Răcădău sau să ajungi pe Șaua Tâmpei mergând pe traseul Iepure - Șaua Tâmpei.
Vezi și: Inventivitatea nu are limite: un brașovean își închiriază locuința pe camere
De aici, dacă te încumeți, poți continua pe direcția Poiana lui Stechil, La Băncuță și mai apoi spre Vârful Postăvaru.
Este totuși un traseu dificil și de lungă durată, însă de acolo poți să cobori direct în Poiana Brașov și să te întorci cu un autobuz spre orașul Brașov. Dacă vrei o plimbare lejeră, poți urca folosind telecabina, să admiri priveliștea la punctul de belvedere sau să mănânci ceva la restaurantul de sus.
2. Piața Sfatului
Centrul vechi al orașului Brașov este un loc încărcat de istorie și este și cel mai vizitat. Aici se adunau negustori de diferite nații, încă din perioada Evului Mediu. Tot aici a existat la acea vreme și un stâlp al infamiei, unde erau pedepsite femeile care erau considerate drept vrăjitoare. Aici poți să iei masa la restaurant, să privești Vârful Tâmpa, dar și să admiri cele peste 30 de clădiri istorice din zonă.
3. Biserica Neagră
Este considerată simbolul orașului. Se află chiar în centru și este, de fapt, biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov. Este o clădire construită în stil gotic, care a fost parțial avariată într-un incendiu în anul 1689. Zidurile s-au înnegrit din cauza flăcărilor, iar de aici a rămas cu numele actual.
4. Strada Sforii
Este un loc unic în Europa, fiind cea mai îngustă stradă de pe continent. Din păcate însă, în ultimii ani a fost foarte grav afectată din cauza celor care vandalizează zidurile.
5. Prima Școală Românească
Este considerat de mulți turiști drept cel mai frumos muzeu din Brașov. Clădirea se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului.
6. Cetățuia de pe Strajă, Dealul Cetățuia sau Cetățuia Brașovului
A fost o fortificație esențială în apărarea orașului, situată în afara Cetății Brașovului. De aici, ai parte de o priveliște splendidă a Brașovului. Este declarată monument istoric de importanță națională, alcătuit din Incinta bastionară și Castel.
7. Poarta Ecaterinei și bastioanele
Această poartă asigura trecerea prin zidul dublu al cetății. Timp de aproape 300 de ani, a fost singura poartă a orașului Brașov spre Șchei, dar astăzi se mai vede din ea doar turnul porții exterioare. Este situată între Bastionul Țesătorilor și Bastionul Fierarilor.
8. Grădina Zoologică
Dacă îți dorești să vezi și alte locuri interesante din oraș, dar nu ai chef de drumeții pe munte sau clădiri istorice, atunci poți să te plimbi prin Grădina Zoologică din Brașov.
Uite și: Experiența emoționantă a unei refugiate, la Brașov: „Nu mă pot opri din plâns!”
9. Parcul Aventura Brașov
Dacă ești o persoană pasionată de senzații tari, poți să te distrezi aici toată ziua, inclusiv împreună cu copiii.
10. Casa Negustorilor
Această clădire a fost construită pe latura de est a Pieței Sfatului, de către Apollonia Hirscher, care era cea mai bogată femeie din orașul Brașov în secolul al XVI-lea. Născută la Sibiu, s-a mutat aici după ce s-a căsătorit cu Lukas Hirscher, judele orașului. Ulterior, după moartea soțului ei, a moștenit și a condus cu multă pricepere afacerile familiei.
Excursii de o zi în jurul Brașovului
Dacă îți dorești să vezi și alte locuri frumoase de pe lângă orașul Brașov, ai o listă lungă din care să alegi: Poiana Brașov, satul Viscri, cunoscut drept satul Regelui Charles al III-lea, Rezervația de urși de la Zărnești, biserica fortificată din Prejmer, Cetatea Râșnov, Cetatea Făgăraș, Biserica Evanghelică Fortificată din Hărman și multe altele.
Citește și: Cel mai modern aeroport din Europa, la Braşov. Cum va arăta şi spre ce oraşe vei putea zbura
Harta obiectivelor turistice din Brașov
Dacă dorești să vezi la un loc obiectivele turistice din oraș, poți intra aici. Dacă dai click pe iconițele respective, afli și detalii interesante despre fiecare dintre ele.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!