La 9 ani, un brașovean domină lumea șahului! Povestea lui Vladimir Sofronie

Ar putea deveni un mare maestru internaţional! Braşoveanul Vladimir Sofronie este un copil foarte talentat la şah. Zilele trecute, puştiul în vârstă de numai 9 ani a obţinut trei titluri balcanice, scrie adevarul.ro. Elevul a ajuns la competiţia desfăşurată în Muntenegru doar pentru că Federaţia Română de Şah i-a oferit o şansă neaşteptată. 

Micuţul Vladimir, neînvins  în cele 29 de partide din cadrul  competiţiei din Muntenegru
Micuţul Vladimir, neînvins în cele 29 de partide din cadrul competiţiei din Muntenegru

A făcut furori la o competiţie derulată în străinătate: Vladimir Sofronie a devenit triplu campion balcanic la şah. La cei 9 ani ai săi, puştiul din Braşov a câştigat toate cele trei probe - şah clasic, şah rapid şi blitz, la Campionatele Balcanice desfăşurate în oraşul Cetinje (Muntenegru), la care au participat în total 106 copii din 11 ţări.  

Citește și: Cei mai buni jucători de șah din lume 

Delegaţia României a participat la Balcaniadă cu şase juniori şi şase junioare, câte un băiat şi câte o fată la fiecare grupă de vârstă. Performerul delegaţiei tricolore a fost braşoveanul Vladimir Sofronie, care s-a impus la categoria Under 10 ani. El a câştigat toate cele trei probe de şah (clasic, rapid şi blitz), fiind neînvins în 29 de partide disputate. 

Delegaţia copiilor din România  a cucerit mai multe medalii
Delegaţia copiilor din România a cucerit mai multe medalii

 A câştigat trei titluri balcanice în Muntenegru 

„O încercare grea pentru Vladimir, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele două zile - 11 partide de blitz şi 9 partide de şah rapid”, spune Claudia Sofronie, mama băieţelului. Şansa lui Vladimir Sofronie a fost faptul că deţinea titlul de campion european la şah clasic şi pe cel de vicecampion continental la şah blitz. Din acest motiv, Federaţia Română de Şah l-a ajutat să participe la competiţia din Muntenegru, la care nu ar fi putut ajunge fiindcă nu mai are sponsori. 

Vladimir e dovada că aşchia nu sare niciodată departe de trunchi. Băieţelul cu minte sclipitoare este fiul lui Iulian Sofronie, fost campion naţional de seniori şi maestru internaţional, şi al Claudiei Bilciu Sofronie, maestru al Federaţiei Internaţionale de Şah şi vicecampioană mondială în perioada junioratului. Micul campion face parte din Asociaţia Logic 64 Braşov. 

Alături de Iulian, tatăl său, poliţist,  care lucrează la Serviciul de  Comunicaţii şi Informatică
Alături de Iulian, tatăl său, poliţist, care lucrează la Serviciul de Comunicaţii şi Informatică

Click! spune

Iulian şi Claudia Sofronie caută colaboratori şi sponsori care să-l susţină financiar pe Vladimir. Puştiul îşi doreşte să participe la următoarele competiţii naţionale şi internaţionale, unde speră să continue şirul victoriilor pentru România.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net