Povestea ucraineanului exilat la Brașov: «N-am mai trăit la bloc»

Ultima actualizare:

O familie de etnici români din Odesa, fugită la Brașov din calea războiului, spune că nicăieri nu sunt atât de bine primiți ucrainenii ca în România, scrie adevarul.ro. Vanea este un ucrainean de origine română din Odesa și era cu camionul prin Europa chiar înainte de începerea războiului din Ucraina.

Lui Vanea  îi place  foarte  mult la  Brașov. FOTO Adevarul
Lui Vanea îi place foarte mult la Brașov. FOTO Adevarul

S-a întors acasă și și-a trimis soția și copiii la Brașov, unde are o verișoară. Aici, soția și-a găsit un loc de muncă, iar copiii merg la școală, la Liceul Economic. Orașul le-a plăcut de la început și au primit o locuință.

Citește și: Memoriile tulburătoare ale unei copile de 12 ani, despre războiul din Ucraina: «Eram îngrozită»

Soția a venit mai înainte cu copiii, eu am venit cam peste o lună, undeva așa, și, când am venit eu, locuiau aicea și mi-a plăcut foarte mult, și soției, și la copii. Uite, îi trage chiar din Ucraina, s-au dus, i-au văzut pe bunei, da, vor să se ducă, stau o zi sau două și pe urmă să se întoarcă înapoi, aici, unde le e cu mult mai bine, lor la învățătură le e mai ușor și la fel soției, la muncă”, povestește Vanea. 

Nu rata nici: Rusia pregătește spitale subterane pentru civili și amenință voalat România

Ucraineanul s-a acomodat vieții la bloc

Chiar dacă în Ucraina a locuit la casă, Vanea spune că s-a obișnuit repede la bloc, deoarece zona este una cu spații verzi largi.

Să vă spun drept, în viață, la bloc n-am trăit. Sunt învățat să am cu mult mai mult loc, aveam acolo și păsări, și animale pe lângă casă, dar, oricum, aici e mai puțină muncă, e mai puțină bătaie de cap când stai la bloc. La casă, acolo trebuie să faci una, dincolo trebuie să faci o reparație, dar aici e bine. E bine”, mai spune Vanea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net