Orașul care a fost invadat de cerșetori. Fac 600 de euro zilnic și pleacă acasă într-o mașină de lux

Ultima actualizare:

Putem spune că cerșetorii duc un trai mult mai bun decât unii dintre noi. Un oraș din Marea Britanie a fost invadat de acești cerșetori care câștigă sume mari de bani pe zi și folosesc mașini de lux pentru a se deplasa după o zi de „muncă”. 

Cerșetorii fac 600 de euro zilnic, iar la finalul zilei pleacă într-o mașină de lux / Foto: Freepik
Cerșetorii fac 600 de euro zilnic, iar la finalul zilei pleacă într-o mașină de lux / Foto: Freepik

O bandă de cerșetori dă de furcă polițiștilor într-un oraș din Marea Britanie. Mai exact, este vorba despre orașul Bath, unde aceștia ar câștiga aproximativ 600 de euro pe zi din cerșit. Cu toate că, probabil, aceștia ajung pe mâna traficanțiilor de persoane. Mai mult decât atât, unul din membri bandei de cerșetori a fost observat, la sfârșitul zilei de „muncă” plecând într-un bolid de lux, un Mercedes albastru metalizat

Probabil că te întrebi unde locuiesc. Ei bine, în ciuda faptului că pretind nu au unde să locuiască, aceștia sunt cazați în locuințe sociale și chiar primesc ajutoare de la primărie. De asemenea, în timp ce membrii bandei, care e formată din zece bărbați și femei, folosesc autobuzul din orașul britanic Bath, „conducătorii” se deplasează într-un bolid de lux.

Ca mod de operare, cerșetorii folosesc pancarte de carton aproape identice și ocupă locuri vizibile și importante din oraș pentru a cere bani de la oameni, iar după opt ore de cerșit, se întorc acasă, într-un cartier municipal din Bristol, la peste 19 km distanță.

Câștigă mai mult decât muncitorii din construcții

Oamenii legii cred că aceștia sunt, de fapt, exploatați de grupuri infracționale organizate care îi obligă să le predea câștigurile pe ziua respectivă. Polițiștii au dreptul de a evacua persoanele suspectate de comportament antisocial, dar restricția este valabilă pentru o perioadă de până la 48 de ore. De asemenea, aceștia pot impune amenzi, care evident, nu sunt plătite.

Poliția estimează că „cerșetorii profesioniști" pot câștiga cam 60 de euro pe zi, iar împreună fac aproape 700 de euro zilnic. Totodată, sunt de părere că cerceștorii din centrul orașului Bath, care pretind că nu au adăpost, câștigă mai mult decât muncitorii din construcții, de exemplu.

„Am adus în fața instanței persoane care au profitat de bunăvoința rezidenților și a vizitatorilor cerșind și pretinzând că nu au adăpost, în ciuda faptului că au locuințe și primesc beneficii. Ofițerii sunt îngrijorați de faptul că persoanele vulnerabile sunt exploatate de grupuri infracționale organizate care îi aduc cu autobuzul pentru a cerși în centrele aglomerate ale orașelor din întreaga țară, inclusiv în Bath, și îi obligă să le predea încasările.

Poliția recomandă ca, dacă doriți să ajutați persoanele aflate în nevoie, să donați organizațiilor caritabile care oferă servicii de sprijin, mai degrabă decât unor persoane fizice", a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției, potrivit tabloidului britanic TheSun.

Premierul Rishi Sunak a anunțat, în martie 2023, planuri pentru o legislație care să împiedice cerșetorii să provoace „suferință publică" și care să destrame grupările organizate care fac milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net