Orașul care dezorientează intenționat șoferii! Nimeni nu știe cum să conducă pe aceste șosele

Orașul francez Bauné, situat în apropiere de Angers, folosește în mod intenționat marcaje rutiere confuze, pentru a descuraja viteza. Acesta găzduiește doar 1.700 de persoane, dar se confruntă cu trafic intens în fiecare zi, din cauza poziționării sale la intersecția dintre două drumuri importante – D74 și D82.

Intersecția cu linii încrușisate din Bauné, Franța
Autoritățile din Bauné au vopsit șoseaua cu linii albe încrucișate (Foto: Facebook)

Micuțul oraș din vestul Franței a devenit viral, după ce a marcat o intersecție aglomerată cu linii albe suprapuse pentru a deruta șoferii și a-i face să încetinească.

2.300 de mașini trec zilnic prin Bauné, unele cu viteze de peste 100 km/h, chiar dacă intersecția orașului este marcată clar cu indicatoare care limitează viteza la 30 km/h. Pentru a-i determina pe șoferi să încetinească, autoritățile locale au venit cu ideea de a folosi marcaje rutiere confuze sub forma unor linii continue suprapuse.

Strategia a funcționat

Destul de interesant e că strategia a funcționat ca un farmec, relatează Oddity Central. Fotografiile cu marcajele rutiere bizare din intersecția aglomerată  au devenit virale pe rețelele sociale. Mulți oameni au subliniat faptul că linia continuă albă nu se poate depăși, așa că nu are sens că au acoperit întreaga intersecțe cu ele. Alții pur și simplu s-au întrebat de ce autoritățile locale nu au folosit mijloace mai tradiționale de scădere a vitezei, cum ar fi un sens giratoriu sau semafoare. De asemenea, au existat și cei care au spus că, de exemplu, un șofer începător ar putea provoca un accident în acea intersecție, pentru că nu ar ști pe unde să o ia.

Potrivit lui Grégoire Jauneault, viceprimarul din Loire-Authion și responsabil cu dezvoltarea locală, marcajele rutiere confuze au început să funcționeze în ziua în care au fost finalizate, datele arătând o scădere semnificativă a vitezei șoferilor. Cu toate acestea, o parte a comunității locale crede că rezultatul este doar temporar și că de îndată ce șoferii își vor da seama de această „schemă”, se vor întoarce imediat la vechile obiceiuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net