Orașul care se află între două continente. Are formă de triunghi isoscel, origine vulcanică și atrage milioane de turiști în fiecare an

Știai că există un oraș între două continente, care are formă de triunghi isoscel și origine vulcanică? Ei bine, tot mai mulți turiști își doresc să ajungă aici pentru a admira peisajele de vis. Este vorba despre o zonă din Spania, care dispune de o mulțime de comori.

Insula Alboran / Foto: arhivă
Insula Alboran / Foto: arhivă

Zona care a fascinat turiștii are formă de triunghi isoscel și origine vulcanică

Insula Alboran este situată între continentele Europa și Africa. Are formă de triunghi isoscel și origine vulcanică, iar turiștii care adoră călătoriile, visează să ajungă aici. Alboran se află în partea vestică a mării Mediterane, unde plajele, peisajele, clima, dar mai ales gastronomia, atrag milioane de vizitatori, în fiecare an.

Turiștii care optează pentru Almeria în această vară, vor avea parte de un eveniment aproape unic, respectiv ocazia de a admira un oraș situat între două continente. Acest lucru se regăsește și în Istanbul, care este situat la strâmtoarea Bosfor, între Asia și Europa. O situație asemănătoare se regăsește și în orașele Atyrau din Kazahstan și Orenburg din Rusia.

Insula Alboran, o minune între două continente

Insula Alboran se află la doar 55 de km de Maroc și la 85 de km sud de Almeria. Situată între cele două continente, aceasta aparține capitalei andaluze și este administrată de portul local. De asemenea, insula este deținută de Spania încă din anul 1540, când a fost cucerită în urma luptei de la Alboran, de către corsarul tunizian, pe nume Al-Borany.

Mica insulă de origine vulcanică se întinde pe o suprafață de aproape un kilometru lungime și este populată de un grup al Marinei Spaniole. Mai mult, important de menționat este că  că pe insula Alboran se află un far, un cimitir, un port mic, un helipad, dar și Parcul Natural Alboran. În plus, în centrul insulei se află un canal subteran prin care se poate naviga pe vreme bună. Acesta poartă numele de Peștera Morenas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image png
executie ceausescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net