Orașul care se află pe două continente. A fost capitala mai multor imperii importante

Ultima actualizare:

Aproximativ 30% din suprafața Pământului este acoperită de uscat, iar acesta este format din șapte continente: Africa, America de Nord, America de Sud, Antarctida, Asia, Australia și Europa. Interesant este faptul că un oraș este situat pe două continente, cel mai mare, Asia și Europa. Este vorba despre Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia.

Istanbul, oraşul de pe două continente / foto: Pixabay
Istanbul, oraşul de pe două continente / foto: Pixabay

Istanbul este unul dintre cele mai interesante oraşe ale lumii, aflat pe malul Bosforului, la punctul de întâlnire între Europa şi Asia. Orașul a fost cămin al unuia din cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut omenirea, cunoscut sub numele de Constantinopol, și a servit drept capitală a Imperiului Roman, a Imperiului Bizantin, a Imperiului Latin şi a Imperiului Otoman, fiind reşedinţa a peste 120 de împăraţi şi sultani care au domnit aici.

Oraşul Istanbul a fost întemeiat de Constantin cel Mare şi a fost mult timp cunoscut sub numele de Constantinopol. A devenit recunoscut oficial sub numele de Istanbul după anul 1930. Stilul arhitectural de bază este cel otoman, dar clădirile reflectă influența diferitelor popoare şi imperii: bizantine, romane, greceşti.

Istanbul, orașul care se află pe două continente

A fost un oraş creştin în epoca romană şi bizantină, înainte ca otomanii să cucerească oraşul, în 1453, şi să îl transforme într-o fortăreaţă islamică şi în punctul central al ultimului califat. În 1923, după Războiul de Independenţă turc, a fost înfiinţată Republica Turcia modernă şi, deşi Ankara a fost aleasă drept capitală, oraşul nu şi-a pierdut semnificaţia. În 2010, Istanbul a fost capitală culturală europeană.

Cum am menționat, se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Cea mai mare parte a cartierelor din Istanbul se găsesc pe partea europeană, fiind separată de partea din Asia de Strâmtoarea Bosfor, o cale navigabilă de 31 km lungime, care leagă Marea Neagră de Marea Marmara şi formează o graniţă naturală între cele două continente. Partea asiatică arată mai relaxat, cu bulevarde largi, cartiere rezidenţiale şi mai puţine hoteluri şi atracţii turistice.

Deși se întinde pe două continente, nu este singurul oraș din lume care este pe jumătate asiatic şi pe jumătate european. Istanbul este un loc fascinant, cu o istorie bogată și o moștenire culturală impresionantă, și continuă să fascineze și să impresioneze vizitatorii din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net