Orașul ideal pentru o vacanță de neuitat în luna octombrie. Misterele și legendele unui loc care te cucerește cu peisajele sale fermecătoare

Ultima actualizare:

San Gimignano, din Italia, este o destinație ce nu trebuie ratată, toamna aceasta. Locația pe care o recomandăm este amplasată pe un deal, vechea localitate datând din secolul al III-lea. Este înconjurată de ziduri, iar porțile de intrare în cetate conduc turiștii într-un loc unde pare că timpul s-a oprit. San Gimignano se diferențiază de celalalte localități din Toscana prin turnurile care se înalță către cer, odată semne ale bogăției celor care le dețineau.

San Gimignano Foto: Wikipedia
San Gimignano Foto: Wikipedia

Povestea turnurilor înalte din orașul ideal pentru o vacanță în luna octombrie

Vizitatorii sunt încântați când descoperă San Gimignano. Motivul constă în atmosfera feudală bine conservată și aspectul din Evul Mediu, cu integritatea sa arhitecturală și aspectul urban intact original. Turnurile surprind modul în care bogăția și puterea au fost afișate prin monumente publice și private dramatice.

Turnurile din San Gimignano nu erau doar demonstrații de bogăție, ele reprezentau și puterea familiilor care le-au construit. Cu cât turnul era mai înalt, cu atât proprietarii păreau să fie mai importanți. Acest lucru ar duce la conflicte și, adesea, familiile s-ar certa timp de decenii și s-ar împărți loialitățile cetățenilor. Legendele spun povești ale tinerilor îndrăgostiți din familii care se certau, care s-ar întâlni în secret, în umbra turnurilor, ca Romeo și Julieta din viața reală, scrie visitworldheritage.com.

Orașul San Gimignano îți taie respirația odată ce intri în ziduri  

San Gimignano este ușor de observat de la distanță și pur și simplu îți taie respirația odată ce intri în ziduri. Meterezele medievale se ridică din terenurile agricole verzi din jur și oferă vizitatorilor pentru prima dată vederi de neuitat. Odată înăuntru, orașul este ușor de navigat, cu străzi înguste care duc la piețe mari cu biserici și palate mărețe și, desigur, turnurile - dintre care au mai rămas 13.

După ce s-a plimbat prin cătun și a urcat scările turnului, muzeul explică istoria, iar magazinele locale oferă oaspeților produse locale precum șofranul și faimosul vin alb al regiunii: Vernaccia di San Gimignano.

 Orașul își păstrează aspectul străvechi

San Gimignano, inițial o așezare etruscă și apoi romană, a fost fondată pe un deal, la 334 de metri deasupra nivelului mării. În timp, a devenit un domeniu feudal al episcopilor din Volterra și și-a câștigat independența în 1199. Astăzi, orașul își păstrează aspectul străvechi străbătut de drumul pelerinilor către Roma - Via Francigena - de la nord la sud, de la Porta San Matteo la Porta. San Giovanni.

Turnurile norocului 

În secolul al XIV-lea, familiile nobile și comercianții din clasa de mijloc superioară au început să construiască multe case-turn fortificate (probabil până la 72) pentru a-și arăta bogăția și puterea. În vârful dealului, două piețe principale - Piazza della Cisterna și Piazza del Duomo - sunt centrul vieții aici, așa cum au fost de secole.

În jurul acestor piețe se înalță cele mai importante clădiri și cele mai înalte turnuri. Torre Rognosa are 52 de metri înălțime și se află lângă Palazzo della Podestà. Torre Grossa, cel mai înalt turn la 54 de metri, este simbolul puterii civice din San Gimignano.

După 1353, orașul a trecut printr-o perioadă de declin din cauza valurilor de foamete și ciume. În decurs de o sută de ani, orașul a fost retrogradat la nivelul celorlalte pământuri aflate sub control florentin. Acest statut a împiedicat însă orașul de la reînnoirea urbană care a transformat multe orașe istorice italiene după Evul Mediu. Mai târziu, în secolul al XVIII-lea, San Gimignano a fost redescoperit de călătorii din „Grand Tour”.

Când este indicat să vizitezi orașul 

Pentru o vizită în San Gimignano, vă recomandăm să evitați vara, când centrul istoric poate fi aglomerat și temperaturile sunt ridicate. Toamna este anotimpul perfect, perioadă numai bună de plimbat, pentru că orașul este mai puțin aglomerat. Indiferent de momentul în care veniți, vă sugerăm să petreceți după-amiaza în centrul istoric și să admirați apusul de pe Torre Grossa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fratii menendez jpg
cluj napoca jpg
1 fbhd webp
FotoJet (1) jpg
 methode times prod web bin b31d12d4 fbd4 11e9 a4b4 b816768ca711 jpg
Nadia Comăneci și Nicolae Ceaușescu jpeg
cruce  Shutterstock jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net