Orașul colosal întins pe patru țări. Peste 45 de milioane de oameni ar urma să locuiască în această metropolă europeană

Un proiect ambițios ar putea pune pe harta Europei un oraș colosal, în care ar trăi nu mai puțin de 45 de milioane de oameni. Mai mult decât atât, acest proiect s-ar întindea de-a lungul a patru țări, redefinind complet modul în care privin conceptele de oraș, cât și de graniță, în ziua de astăzi.

Un nou oraș ar urma să apară în Europa
Un nou oraș ar urma să apară în Europa

Peter Savelberg este cel care a venit cu ideea acestui proiect incredibil, care ar urma să redefinească complet modul în care privim orașele. Această metropolă ar urma să găzduiască nu mai puțin de 45 de milioane de oameni, din mai multe țări. Acest proiect, care încă se află într-un stadiu inițial, ar uni Țările de Jos, cât și zone din Flandra (Belgia), zone din Renania de Nord-Westfalia (Germania), dar și orașul Lille, din Franța.

Acest potențial oraș ar crea o zonă interconectată uriașă, însă poate că mulți dintre noi vom fi surprinși să aflăm că proiectul nu este chiar atât de fantezist pe cât am crede. De fapt, concepte similare deja se aplică în Țările de Jos, unde întreaga țară este impărțită în două părți, unde orașele colaborează între ele.

Noua metropolă ar urma să aibă 45 de milioane de locuitori

Dacă acest nou oraș ar fi construit, el ar uni alte metropole importante din Europa, cum ar fi Bruxelles, Amsterdam și Köln. Aceste puncte urbane ar fi legate între ele de către un sistem de transport public integrat, ce va reduce și emisiile de carbon.

Desigur, potențialul economic al unei astfel de metropole ar fi uriaș, iar nenumărați investitori ar fi așteptați să își facă apariția în acest loc unde ar locui 45 de milioane de oameni.

Ideea deja are susținători la nivel înalt

Acest plan, deși pare, la prima idee, a fi un concept care nu ar avea prea multe șanse de a deveni realitate, deja are și mai mulți susținători la nivel înalt.

O firmă internațională de avocatură, una de imobiliare, dar și cea mai mare organizație patronală olandeză deja au vorbit în favoarea acestui proiect. Cu toate acestea, nici fermierii din zonă și nici guvernul nu este de acord cu acest proiect, care nici nu a primit finanțare până acum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Oana Paraschiv și Mihai Găinușă (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
harta tari pixabay jpeg
ceausescu si elena  la masa
mici jpg
Biserica medievală din Sântamaria Orlea  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (41) JPG
luca pferdmenges instagram jpg
gandac 3 jpeg
scoala sala clasa jpg
gara piatraneamt1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net