Singura țară din lume al cărui steag nu are culorile: alb, albastru, sau roșu

Dacă știm cum să le privim, steagurile naționale pot spune povești fascinante despre cultura, istoria, cât și valorile popoarelor pe care le reprezintă. Iar pe lângă astfel de informații, ele sunt și subiectul a mai multe detalii fascinante, la care nu ne-am aștepta niciodată. De exemplu, există o singură țară care nu are culorile albastru, alb, sau roșu, pe steag!

Jamaica are un steag unic în lume / foto: depositphotos.com
Jamaica are un steag unic în lume / foto: depositphotos.com

Culorile alb, albastru și roșu sunt extrem de populare, atunci când vine vorba despre steaguri. Deși vom mai întâlni și situații în care o altă culoare este cea dominantă pe steag, în general, aceste trei culori sunt cele „de bază”, atunci când oamenii creează steaguri noi, fie ele naționale, ori regionale.

Însă, o anumită țară de o frumusețe rară a decis să meargă într-o direcție diferită! Iar spre surprinderea multora dintre noi, această țară este singura din lume a cărei steag nu conține niciuna dintre aceste trei culori! Este vorba despre Jamaica, al cărei steag are culorile verde, auriu și negru!

Steagul unic al unei țări superbe din Caraibe

Steagul are culorile auriu, negru și verde / foto: IStock
Steagul are culorile auriu, negru și verde / foto: IStock

Jamaica a devenit stat independent de abia în 1962, iar Norman Wshington Manley, premierul de la acea vreme, a creat un Comitet pentru Sărbătorile Independenței, care supraveghea celebrările acestei ocazii. În anul precedent, s-a organizat și o competiție pentru a fi selectat un imn național, cât și drapelul noului stat.

Din sute de înscrieri, Comitetul nu a putut găsi nimic potrivit pentru a deveni steag național, așa că un comitet bipartizan al Camerei Reprezentanților Jamaicanei au conceput noul drapel.

Culorile unice de pe steagul Jamaicăi

Astfel, în cele din urmă, Jamaica a ajuns la faimosul steag pe care îl recunoaștem cu toții astăzi, ce conține culorile auriu, negru și verde. Până în anuș 2017, Mauritania avea, de asemenea, un steag care se încadra și el în această categorie unică, fiind verde, cu o semilună galbenă. Însă, în acel an au fost adăugate și două dungi roșii pe drapel.

Pe lângă Jamaica, mai poate fi argumentat că și Sri Lanka ar avea un steag ce nu conține roșu, alb, sau albastru. Pe de altă parte, vișiniul de pe steagul acestei țări poate fi considerat îndeajuns de apropiat de roșu pentru a nu fi luat în considerație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Oana Paraschiv și Mihai Găinușă (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
scoala sala clasa jpg
gara piatraneamt1 jpeg
nicolae ceausescu jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
furios pixabay jpg
pensie jpg
BNR a emis o monedă de argint în cinstea împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net