Gustul care ne va aminti de copilărie. Mihaela Bilic ne spune care este cea mai bună pâine din magazine

În magazinele din țara noastră se găsesc nenumărate sortimente de pâine, însă deja am observat cu toții că nu toate au un gust, sau o textură, bună. Din fericire, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune care este cea mai bună pâine pe care o putem cumpăra.

Ce tip de paine ne recomanda nutriționistul Mihaela Bilic / foto: Pixabay
Ce tip de paine ne recomanda nutriționistul Mihaela Bilic / foto: Pixabay

Deși există nenumărate sortimente de pâine pe rafturile magazinelor, nu toată au și un nivel de calitate care să îi justifice prețul. Însă, dacă ne dorim o pâine bună, cu un gust la fel precum cel din copilăria noastră, faimosul medic nutriționist Mihaela Bilic ne oferă un sfat important!

În plus, specialista a vorbit și despre diferența dintre pâinea albă și cea neagră. Însă, atunci când vine vorba despre sortimentul sugerat de Mihaela Bilic, este vorba despre lipie! „Apropo de pâine bună, ați gustat lipia? Se găsește în supermarket la raionul «proaspăt copt» și are gustul pâinii din copilărie: albă, pufoasă și dulce… greu să te oprești”, a scris aceasta, pe pagina ei de Facebook.

Are un gust identic cu pâinea din copilărie

Iar în ce privește diferența dintre pâinea neagră și cea albă, Mihaela Bilic a explicat că deși mulți români cred că prima este mai bună pentru siluetă, ambele sunt alimente de bază ce ar trebui să se regăsească în dieta noastră.

Mihaela Bilic ne mai spune că pâinea, indiferent de ce culoare ar avea, are undeva în jur de 240 de calorii.

Diferența dintre tipurile de pâine

„Aportul de fibre/tărâțe nu schimbă cu nimic conținutul caloric. Fibrele au zero calorii și nu hrănesc organismul, ci au rol mecanic, ajută la digestie prin accelerarea tranzitului intestinal.

Pâinea neagră este mai densă și mai grea, deci 100 g de pâine neagră ocupă un volum mai mic și pare mai puțină decât 100 g de pâine albă. O chiflă albă și pufoasă are 30 g, în timp ce o chiflă Graham are cel puțin dublu, deși amândouă arată la fel ca dimensiune.

Concluzia: pâinea neagră are câteva grame de fibre în plus, dar și o densitate calorică mai mare. Atenție la cantitate, dacă nu vreți să vă îngrășați! O franzelă/baghetă are 400 g, dar e umflată, pufoasă și pare multă.

În schimb, o pâine de secară are 500 g și e mică cât doi pumni. Tăiați felia cât mai subțire, faptul că e neagră nu înseamnă că nu are calorii!”, a mai scris medicul nutriționist pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
furios pixabay jpg
pensie jpg
BNR a emis o monedă de argint în cinstea împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României jpeg
test1 jpeg
reginele romaniei jpg
inundatii debite apa jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net