Orașul iluminat de oglinzi! Mii de turiști vin aici pentru a vedea spectacolul

Ultima actualizare:

O bună parte dintre noi începem să devenim irascibili în perioadele în care norii domină cerul, iar Soarele rămâne de nevăzut. Indiferent de ce anotimp preferăm, sau ce temperaturi sunt favoritele noastre, tot ne va fi dificil să petrecem mult timp fără lumină naturală. Ei bine, pentru locuitorii unui oraș din Norvegia, perioada fără lumină naturală se întinde peste luni de zile! Din fericire, autoritățile au construit un sistem de oglinzi uriașe, pentru a lumina orașul în timpul nopții polare!

Orașul iluminat de oglinzi - foto: colaj/Instagram, captură video
Orașul iluminat de oglinzi - foto: colaj/Instagram, captură video

Probabil că destul de mulți dintre noi am fost în situația de a deveni mai irascibili în acele perioade în care norii au dominat cerul vreme de câteva zile la rând, iar Soarele a rămas de nevăzut. Ei bine, indiferent de ce anotimp preferăm, sau la ce temperaturi ne simțim cel mai bine, acest lucru nu are nicio legătură cu nevoia fiecăruia dintre noi de lumină naturală! Iar dacă țări precum Marea Britanie, în care norii sunt atât de comuni și groși, deja ne par intimidante, ceva mai la nord, lucrurile devin complet incredibile!

De exemplu, într-un mic oraș din Norvegia, Rjukan, care se află la vest de capitala țării, Oslo, în provincia Telemark, Soarele este absent de pe cer vreme de luni de zile! Da, ați citit bine, Soarele lipsește vreme de luni întregi! Mai precis, între 28 septembrie și 12 martie, acest oraș trece prin noaptea polară, iar de-a lungul acestor 5 luni, acest fenomen natural îi ține pe cei 3.300 de localnici în întuneric!

Orașul norvegian iluminat de oglinzi

Ei bine, în anul 2005, autoritățile au decis să găsească o soluție pentru a ilumina tot anul orașul, iar specialiștii au propus construirea unui sistem uriaș de oglinzi! Proiectul a fost numit „Rjukan Sun Mirror”, iar în anul 2013 el a devenit realitate! Un sistem de oglinzi a fost montat pe versantul unui munte, iar acesta redirecționează razele Soarelui către centrul orașului!

Astăzi, există 3 astfel de oglinzi, cu un diametru total de 51 de metri, care se pot mișca, pentru a urmări poziția Soarelui. Din anul 2015, orașul a intrat în patrimoniul UNESCO, iar o mulțime de turiști vin aici pentru a vedea cum centrul orașului este iluminat de oglinzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net