Orașul port din România care este asaltat de tineri. Se mută aici pentru că salariile sunt mari, iar pensionarii pot duce o viață liniștită

Ultima actualizare:

Un oraș din România, apropiat de București, devine tot mai atractiv pentru tineri în ultima perioadă. Motivele includ oportunități de muncă bine plătite, atmosfera liniștită care atrage nu doar pe cei tineri, ci și pe pensionari.

Giugiu, orașul care atrage din ce în ce mai mulți tineri / foto: Primăria Giurgiu
Giugiu, orașul care atrage din ce în ce mai mulți tineri / foto: Primăria Giurgiu

Giurgiu, căci despre el este vorba oferă tot ce este necesar pentru o viață confortabilă, chiar dacă este considerat mic. Dispune de infrastructură medicală, școli de calitate, spații verzi generoase, și atracții istorice care teleportează vizitatorii în trecutul îndepărtat, plin de mister, al regiunii, precum și lanțuri de magazine cunoscute.

Orașul Giurgiu are puțin peste 50.000 de locuitori

Cu o populație de peste 50.000 de locuitori, acest oraș se află pe malul stâng al Dunării și este un important centru portuar. De asemenea, deține câteva recorduri notabile, cum ar fi prima linie telegrafică, primul feribot și primul vas comercial sub pavilion românesc.

Pentru tineri, există numeroase oportunități de angajare în diverse domenii, cu salarii care încep de la 3800 de lei. De exemplu, un agent de vânzări la Vodafone poate câștiga 6000 de lei pe lună, un prezentator de jocuri poate avea un venit între 4000 și 6000 de lei, iar un manager poate primi peste 1500 de euro, conform platformei e-jobs. 

Giurgiu, considerat a fi fondat în secolul al X-lea de către comercianți din Genova, pe teritoriul unei vechi colonii romane. Prima mențiune documentară a zonei datează din 1403.

Ce poți vizita în Giurgiu

Cetatea Giurgiu: O fortăreață impresionantă cu o istorie bogată, care datează din secolul al XIV-lea. A fost reconstruită și extinsă de-a lungul timpului și oferă o priveliște captivantă asupra orașului și a împrejurimilor sale.

Muzeul de Istorie și Arheologie "Teohari Antonescu": Aici poți descoperi artefacte istorice, documente și expoziții care ilustrează istoria și cultura regiunii Giurgiu.

Biserica "Sfântul Gheorghe": O biserică ortodoxă de importanță culturală și religioasă, cu arhitectură frumoasă și decorațiuni interioare remarcabile.

Teatrul Municipal "Valah": Pentru iubitorii de cultură, teatrul oferă spectacole variate, de la piese de teatru la concerte și evenimente artistice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net