Patru hobby-uri distractive pentru timpul tău liber

Ultima actualizare:

    Majoritatea dintre noi avem puțin timp liber la dispoziție pe care, de multe ori, îl irosim.foto: Shutterstock
Majoritatea dintre noi avem puțin timp liber la dispoziție pe care, de multe ori, îl irosim.foto: Shutterstock

După o zi sau chiar săptămână grea de muncă, marea tentație e să ajungi acasă și să te trântești pe canapea, încercând să te deconectezi de problemele de la birou. După o perioadă însă, intervine rutina și nemulțumirea că poate ar trebui să faci ceva mai util cu timpul tău. Majoritatea dintre noi avem puțin timp liber la dispoziție pe care, de multe ori, îl irosim.

Constantin Brâncuși avea un sfat referitor la cum ne petrecem timpul: ”Muncește ca un sclav, poruncește ca un rege, creează ca un zeu”. Pe măsura trecerii anilor, cariera unui bărbat tinde să intre pe o pantă monotonă, cu un rezultat predictibil: plictiseală, neliniște, anxietate. Soluția cea mai la îndemână e să-ți găsești un hobby. Iată o listă cu 4 hobby-uri simple și pe care merită să le practici în timpul liber.

Arte marțiale

Artele marțiale precum judo, karate, taekwondo sau jiu-jitsu (în forma simplă sau BJJ – Brazilian Jiu Jitsu) sunt o formă antică de autoapărare și perfect capabile să îți dezvolte un simț de disciplină și rigoare. Însă beneficiile lor nu se opresc aici. Primul mare avantaj e că vei știi ce ai de făcut într-o posibilă situație periculoasă, fiind perfect capabil să te aperi singur. Stimularea simțurilor și dezvoltarea unei gândiri strategice reprezintă un alt avantaj, deoarece majoritatea artelor marțiale se bazează pe stabilirea unor reflexe, tactici, dar mai ales te învață cum să gândești în avans și să ai o strategie prin care poți învinge. Și, nu în cele din urmă, într-un dojo îți poți face noi prieteni cu care să legi relații strânse.

Pescuit

Vecinul tău se duce mereu la pescuit, încărcat de tot felul de undițe și accesorii complicate. Pare scump un hobby scump, dar nu trebuie să fie așa, mai ales că nu vei avea ce face cu toate echipamentele avansate dacă tu ești la început de „carieră” în pescuit. Mai dificil decât să înveți să pescuiești ar fi să te trezești suficient de dimineață pentru a prinde un moment bun pe baltă.

Dar până să te apuci de pescuit la feeder, de exemplu e suficient să începi cu o undiță fixă, momeala potrivită și puțină răbdare. Pentru un start bun, mergi împreună cu un prieten mai priceput, care îți poate dezvălui câteva dintre tainele pescuitului. Printre beneficiile unui asemenea hobby se numără: eliberarea de stres, legarea unor legături strânse de prietenie cu persoane care au aceleași interese, simțul auto împlinirii și mai ales adrenalina dată de lupta cu peștele. Sentimentul dat de o captură reușită, după momente intense în care faci tot posibilul să nu-ți scape peștele din cârlig sau să nu-ți rupă firul e inegalabil.

Drumeții în natură

Hobby-urile nu trebuie neapărat să necesite skilluri noi pe care să le înveți. Trebuie doar să-ți placă să le faci. Iar drumețiile la munte, în pădure, prin țară sau în orice alt colț de natură sunt simplu de planificat și mai ales de făcut. Le poți parcurge în familie, singur sau cu prietenii.

Plăcerea de a descoperi un loc de vis, bine ascuns și inaccesibil pe un drum de mașină e greu de descris. În plus, drumețiile te pot menține în formă, dacă începe să-ți placă să bați cărările patriei. Pentru început nici nu ai nevoie de echipament special, ci un rucsac cu câteva lucruri necesare, haine și încălțăminte adecvată. Și nu uita: dacă tot prinzi gustul drumețiilor, s-ar putea să înceapă să îți placă și să stai la cort, în mijlocul naturii.

Alergare

Dacă drumețiile îți par puțin lente, crește ritmul și apucă-te de alergare. E cea mai la îndemână metodă prin care te poți menține în formă. Echipamente? Pentru început, o pereche de adidași și hainele potrivite îți sunt suficiente. Plus o sticlă de apă și niște căști, dacă vrei să-ți asculți muzica preferată. Marele avantaj al alergării e că poți face acest lucru oriunde și oricând. Dimineața sau seara, prin cartier sau într-un parc, orice loc și orice moment al zilei este potrivit.

Beneficiile pe care ți le dă alergatul sunt numeroase. Practic, pe lângă reducerea stresului și eliberarea de hormoni care te vor ajuta să te simți mai bine, alergarea te ajută să-ți dezvolți întreaga musculatură a corpului, să pierzi calorii și poate fi un bun stimulator al sistemului imunitar. Nu sună prea rău pentru un singur hobby, așa e?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net