Pericolul care îi pândește pe români! „Sunt câteva sute de mii de potențiale victime”

Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, a tras un semnal de alarmă foarte important. Un număr mare de români se expun unui pericol uriaș. Acesta spune că sunt câteva sute de mii de potențiale victime care nu știu cu ce se confruntă când urcă pe munte.

Pericolul care-i pândește pe români
Pericolul care-i pândește pe români

După acțiunea de salvare a opt turiști care se credeau alpiniști, șeful Salvamont Argeș le-a transmis un mesaj dur celor care pornesc pe munte total nepregătiți sau neinformați.

Credeți-mă, nu tot ce zboară se mănâncă, nu tot ce citești pe net poate fi făcut a doua zi. Încă un sfat, mersul pe munte nu începe cu Moldoveanu, sau cu trasee de alpinism cotate ca ușoare. Așa sunt cotate de către alpiniști, care au o experiență serioasă în spate”, a spus Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, conform Adevărul.

Vezi și: O nouă „specie” a fost zărită la Vârful Omu. Reacția turiștilor când au văzut un bărbat gol

Salvamont: „Aș mai aduce un omagiu deosebit tastaturiștilor”

Directorul Salvamont Argeș are un mesaj și pentre cei care îi contrazic din tastatură pe salvatorii montani.

„Aș mai aduce un omagiu deosebit tastaturiștilor (taste + turiști), adică utilizatorii fervenți de taste care au și eventuale vagi veleități de turiști montani.

Un fel de auto-băgători în seamă, care au tot felul de probleme de formă: de ce postăm, că doar ne facem treaba, de ce spunem ca altitudinea e 1820 cand in realitate e 1865 etc... tot felul de "probleme grele" din dorința de a se face văzuți. Tuturor celorlalți, drum bun, în siguranță!”, a precizat directorul Salvamont Argeș.

Aproape de tragedie în weekend

Operațiunea de salvare a durat 11 ore. FOTO Salvamont Argeș
Operațiunea de salvare a durat 11 ore. FOTO Salvamont Argeș

Mesajul lui Ion Sănduloiu a venit după ce, în weekend, opt turiști cu pretenții de alpiniști s-au aventurat nepregătiți pe traseul Dunăreanu de la Umerii Pietrei Craiului. Aceștia au fost la un pas de tragedie.

„După 11 ore, acțiunea s-a încheiat cu bine. Grupul era mult în afara liniei traseului. Ar putea fi o învațătură și pentru alți doritori. Nu intrați în situații unde aveți si cea mai mică bănuială ca vă depășesc, pentru că, cel mai probabil, așa va fi!

Zona este extrem de friabila și ar fi putut cădea pietre peste oricare dintre participanții la acțiune... Sincer, a fost una dintre situațiile de viață si de moarte!”, explică Salvamont Argeș.

„Partea proastă este că mai sunt câteva sute de mii de potențiale victime”

Din fericire, povestea celor 8 turiști s-a încheiat cu bine, datorită salvatorilor montani din formația Câmpulung, care și-au riscat viața împreună cu colegii lor din Zărnești.

„Partea bună este că cei opt își dau seama că au fost într-un pericol de moarte, situație în care au fost și colegii mei.

Partea proastă este că mai sunt câteva sute de mii de potențiale victime, persoane care citesc pe net despre diverse ture de munte, și cred cu sinceritate că și ei pot, că doar au citit cărți motivaționale care le-au povestit că pot orice... chiar dacă sar etape”, spune Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
valentin ceausescu in tinerete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net