Plantă frumoasă, dar extrem de periculoasă pe care multă lume o ține în casă! Conține zeci de subtanțe toxice pentru organism

Florile au rolul de a ne face viața mai frumoasă și de a ne bucura sufletul prin frumusețea lor. Sunt unele plante care te vindecă, însă trebuie să știi că altele îți pot face rău. De exemplu, lăcrămioara, cunoscută și sub denumirea de mărgăritar sau dumbrăvioară, conține 38 de substanțe toxice. Toate părțile plantei sunt otrăvitoare, scrie adevărul.ro

Plantă frumoasă, dar extrem de periculoasă pe care multă lume o ține în casă
Plantă frumoasă, dar extrem de periculoasă pe care multă lume o ține în casă

Lăcrămioara, planta periculoasă

Lăcrămioara este planta care conține substanțe toxice. „Ingestia accidentală, în cantităţi mari, a apei în care au fost ţinute plantele sau a frunzelor, florilor ori tijelor acestei plante poate provoca ameţeli, greaţă şi vomă, dureri la nivelul cavităţii bucale şi dureri abdominale, diaree şi crampe intestinale", a explicat pentru „Adevărul”, Flavius Ioan, specialist în fitoterapie.   

Lăcrămioara, planta care poate provoca afecțiuni gastrointestinale Foto: Shutterstock
Lăcrămioara, planta care poate provoca afecțiuni gastrointestinale Foto: Shutterstock

Toate părțile plantei, atât florile, fructele, semințele, tulpinile, rădăcinile, cât și frunzele sunt otrăvitoare. Ingestia unei mici cantităţi s-ar putea să nu vă rănească prea mult, dar dacă se consumă o cantitate mai mare, consecinţele pot fi diverse. De asemenea poate fi afectată şi inima, bătăile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot încetini.

Leandrul, altă plantă periculoasă

Leandrul este o plantă cu un aspect foarte plăcut, dar acest lucru nu înseamnă că este bine să o atingi, pentru că este una dintre cele mai otrăvitoare. Dacă alegi, totuși, să o plantezi la tine în grădină, trebuie să ai mare grijă să nu intri în contact cu frunzele sau semințele acesteia.

Joianul poate cauza chiar moartea unei persoane

Joianul mai este denumit și Umbelifere. Face parte din familia Apiaceae, una dintre cele mai periculoase din lume, cu cele mai multe plante toxice. Acestea pot fi ierboase, anuale, bienale sau perene. Această plantă conține o neurotoxină extrem de periculoasă, pe nume oenanthotoxin.

După ingerare, poate cauza convulsii și apoi moartea subită. Rădăcina plantei conține cea mai mare parte din toxine, apoi se împrăștie pe tulpină și frunze. Toxinele din plante pot intra și prin pielea omului, așadar trebuie atinsă cu grijă sau deloc.

image
image
image
image
image
image
bani webp
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net