Top 5 plante care îți pun sănătatea în pericol

Ultima actualizare:

    Tulpina şi seva de ficus sunt extrem de toxice şi pot da alergii.www.clicksanatate.ro
Tulpina şi seva de ficus sunt extrem de toxice şi pot da alergii.www.clicksanatate.ro

Îți înfrumusețează casa și cele mai multe dintre ele au un miros atât de plăcut încât nu le poți rămâne indiferent. Este bine de știut că unele plante îți pot pune sănătatea în pericol. Cei mai expuși sunt cei mici.

Aceste plante pot cauza dureri de cap și de stomac, amețeli, stări de greață, vomă, alergii, iritații sau chiar moartea. Așa că nu e deloc de glumit. În plus, în urma unor studii, s-a demonstrat că, aproape 90% dintre cazurile de otrăvire la cei mici sunt cauzate de înghițirea unor flori toxice.

1. Ficusul

Deși este una dintre cele mai întâlnite plante de apartament, ficusul este un real pericol pentru cei mici. Specialiștii ne atrag atenția că tulpina şi seva acestei plante sunt extrem de toxice, iar interacțiunea acestora cu pielea poate da alergii.

2. Narcisele

Blândele și înmiresmatele narcise reprezintă un pericol pentru sănătate. Poate că nu te-ai fi așteptat ca și narcisele să fie toxice, însă bulbul acestora este otrăvitor. Dacă este mâncat, este posibil să dea stări de greață, vărsături și dureri abdominale. În cazul în care o persoană consumă din această parte a plantei, trebuie să meargă de urgență la spital.

3. Leandrul

Această plantă conține glicozide care au efect cardiotoxic. De aceea, leandrul nu este recomandat să fie ținut în apartament și, chiar dacă-l păstrăm afară, trebuie să acordăm o atenție deosebită interacțiunii unui copil cu el. Ficusul poate produce probleme cardiace, în plus afectează și activitatea cerebrală.

Află pe clicksanatate.ro ce alte plante trebuie evitate!

Ceaiuri care te pot ajuta să dormi noaptea

Află în ce momente ale zilei eşti mai predispus la probleme de sănătate

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net