Planta-minune care îți ajută inima, te scapă de stres și combate insomnia. Unde se găsește

Mușețelul este cunoscut de mulți oameni, însă foarte puțini știu ce proprietăți miraculoase are planta. Ajută digestia, inima, combate stresul, dar și insomnia. 

Mușețelul te ajută să ai un organism de fier Foto: Pixabay.com
Mușețelul te ajută să ai un organism de fier Foto: Pixabay.com

Mușețelul te ajută să ai un somn bun

Sorbirea ceaiului de mușețel este un remediu pentru a avea somn mai bun. Totul se datorează micii flori de mușețel. Mușețelul este o plantă care produce flori albe mici care pot părea nesemnificative, dar au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a face ceaiuri, tincturi și extracte lichide. „Mușețelul a fost folosit pe scară largă de-a lungul secolelor pentru multe afecțiuni, în special înainte de medicina modernă”, spune Brenda Braslow, nutriționist dietetician din Colorado.

Mușețelul te scapă de durerile de cap

Dacă folosești mușetel poți să scapi de durerile de cap, anxietate, insomnii și chiar de diferite afecțiuni ale pielii. ,,Mușețelul este folosit în mod tradițional pentru numeroase afecțiuni gastro-intestinale, inclusiv tulburări digestive, colici, flatulență, ulcere și iritație gastrointestinală”, spune Vanessa Rissetto, dietetician din New York.

Există două soiuri de mușețel

Mușețelul - Chamaemelum nobile - este originar din Europa de Vest și Africa de Nord. Mușețelul german (Matricaria chamomilla) se găsește de obicei în toată Europa și Asia. Mușețelul german tinde să aibă frunze asemănătoare penelor, în timp ce mușețelul roman are frunziș care amintește mai mult de o ferigă.

Planta îți poate ajuta inima

,,Petalele conțin multe substanțe chimice bioactive care s-au dovedit a avea o serie de beneficii potențiale, variind de la efecte calmante care te ajută să adormi, la reducerea tulburărilor gastro-intestinale”, spune William Li, medic și om de știință.

Mușețelul îți ameliorează crampele menstruale. Are proprietăți antispastice, ceea ce înseamnă că ar putea ameliora durerea din spasmele musculare. Planta îți poate ajuta și inima. „Activitatea antioxidantă a mușețelului poate proteja celulele vasculare care căptușesc vasele de sânge, ceea ce este esențial pentru sănătatea inimii”, spune dr. Li.

Mușețelul îți îmbunătățește digestia. De secole, ceaiul de mușețel a fost băut ca remediu popular pentru ameliorarea durerilor de stomac și pentru a ajuta digestia. „Mușețelul a fost folosit de secole de oameni pentru a-și calma stomacul și pentru a trata o varietate de probleme digestive, inclusiv tulburări de stomac, gaze și ulcere”, spune Braslow.

Cum luptă mușețelul împotriva stresului

Poate ușura stresul și anxietatea. Probabil că mușețelul nu îți va înlocui medicamentele pentru anxietate (și nici nu ar trebui), dar ar putea fi un tratament suplimentar pentru ameliorarea stresului și a anxietății. „Ar putea fi util să bei un ceai de mușețel pentru te calma atunci când ai anxietate sau te stresezi”, spune Braslow.

Ceaiul de mușețel poate ajuta sistemul imunitar. „S-a demonstrat că mușețelul scade inflamația/febra, ceea ce poate explica beneficiile sale pentru ameliorarea simptomelor unei răceli”, spune dr. Li.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net