Ceaiuri pentru digestie. Ce să faci ca să scapi de starea neplăcută de balonare dacă ai mâncat prea mult

Fiecăruia dintre noi i se poate întâmpla să consume prea multă mâncare într-un timp scurt și să se confrunte cu o stare de balonare. Înainte de a apela la pastile pentru a combate simptomele neplăcute, trebuie să știți că există anumite ceaiuri naturale care vă pot face să vă simțiți mai bine în timp scurt.

Ceaiul de mușețel are un efect calmant și antibacterian
Ceaiul de mușețel are un efect calmant și antibacterian

Plantele medicinale au un rol important pentru menţinerea stării generale de sănătate a organismului. Infuziile se prepară astfel: peste o linguriţă de plantă mărunţită se adaugă 200 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute şi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara, de preferat. 

Ceaiuri pentru o digestie ușoară 

Infuzia de muşetel se recomandă în toate afecţiunile stomacului şi intestinelor. Ceaiul de muşetel are rolul de a îmbunătăţi tranzitul intestinal, prin reglarea secreţiei sucurilor digestive. Deseori este folosit în combinaţie cu menta, pentru o digestie mai uşoară. Ceaiul de mușetel are nenumărate beneficii: alungă balonarea și starea de greață În plus, este cunoscut și pentru efectele pe care le are asupra psihicului: alungă insomniile și ține la distanță depresia.

Citește și: Ceaiul de mușețel te scapă de bacterii 

Pelinul este o altă plantă recomandată pentru problemele digestive (ulcer, enterocolite, diaree).Tratează afecţiunile aparatului digestiv, are proprietăţi tonice şi antibacteriene. Pelinul este depurativ, stimulează ficatul şi eliminarea toxinelor din organism. Cu toate acestea este interzis cu desăvârșire femeilor gravide

Menta este folosită în cazul indigestiilor, infecţiilor gastrointestinale, balonării. Pentru a scăpa de neplăcerile cauzate de o masă copioasă este recomandată consumarea ceiului de munte. Printre cele mai frecvente afecţiuni care pot fi tratate cu mentă se regăsesc indigestiile şi senzaţiile de balonare, dar şi diareea acută. În plus, și senzația de greață dispare repede dacă vom bea o cană de ceai de mentă.

Ceaiuri pentru digestie la bebeluși și copii

Trebuie subliniat că nu se vor administra niciodată ceaiuri laxative copiilor. Supele, piureurile și mai târziu ciorbitele sunt foarte bune în alimentația zilnică a copilului, Acestea îl feresc de constipație și îi oferă vitaminele și mineralele necesare.

Ceaiul de mușetel poate fi folosit ca laxativ în cazul bebelușilor. El va fi dat cu precauție, doar trei patru lingurițe de ceai și doar atunci când este cazul, adică la trei-cinci zile de când bebelușul nu a mai avut scaun. Mușețelul este cunoscut pentru efectul său antideptic și purgativ, însă nu ar trebui să fie oferit cu regularitate bebelușilor și copiilor cu vârste fragede.

Ceaiul de mentă este cunoscut pentru efectele pe care le are în combaterea diareei. În cazul bebelușilor și a copiilor, menta paote provoca constipația. Dacă bebelușul are dureri de burtică, i se pot da patru cinci lungurițe de ceai de mentă cald, imediat după o masă în care a consumat lapte. În cazul copiilor de vârstă mai mare, ei pot consuma o ceașcă de ceai de mentă, nu foarte concentrat, în cursul serii.

Ceaiul de semințe de chimon este un laxativ excelent în cazul copiilor. În plus, el liniștește durerile de burtică și combate senzația de balonare. Sugarilor li se pot da 4-5 lingurițe de ceai, în timp ce copiii mai mari pot consuma o ceașcă întreagă.

Ceaiuri pentru digestie rapidă în sarcină 

Ceaiul de mentă este unul calmant și relaxant pentru mușchii stomacului. În plus, el ajută la ameliorarea grețurilor și combate arsurile gastrice. El este permis și la finalul sarcinii întrucât întărețte mușchii uterini și previne hemoragia post-partum. Este bogat în calciu, mahneziu , vitamina B și fier.

Ceaiul de păpădie este bogat în potasiu și are un puternic efect diuretic. Conține calciu, magneziu, antioxidanți și ajută digestia. În plus, este un excelent somnifer și are proprietăți calmante.

Vezi și: Ceaiul de mentă are grijă de stomacul tău

Ceaiul de scorțișoară poate fi folosit pentru a atenua stările de greață, dar și pentru a ameliora stările de oboseală și de stres. El contribuie la funcționarea optimă a sistemului digestiv și ține la departe stările de oboseală acută.

Gravidele ar trebui să evite ceaiul verde pentru că acesta conține cantități mari de cofeină. Ceaiul negru trebuie de asemenea evitat întrucât conține multă cofeină și este un excitant puternic. Ceaiul de lemn-dulce, busuioc, coada șorcelului, pelin, salvie, in, ardei iute, vâsc, ienupăr se află și ele pe lista băuturilor care ar trebui să fie evitate. Ele conțin un nivel tidicat de estrogeni și stimulează menstruația precum și contracțiile uterine.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test cancer prostata jpg
Alejandro Mayorkas intalnire cu ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru Foto Ambasada României in SUA jpg
casatorie shutterstock jpg
Partie de schi inFranța- Les Gets FOTO Shutterstock
moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
crin antonescu inquam jpg
Horatiu Potra soseste la sediul IGPR  Foto Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Taxa pe urina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net