Tratează durerile de cap cu ceai de scorţişoară
Ultima actualizare:
Nu există persoană care să nu se fi confruntat măcar o dată în viaţă cu cefalee. Mai ales dacă vă număraţi printre cei asupra cărora se abat destul de des durerile de cap, trebuie să renunţaţi la cutia cu pastile, în favoarea soluţiilor naturale. Iată care sunt acestea şi cum acţionează!
- Schimbă-ţi stilul de viaţă! Specialiştii spun că durerile de cap frecvente pot fi un efect al unui stil de viaţă dezechilibrat. Te hidratezi corespunzător, dormi bine ori îţi iei doza necesară de vitamine? Alţi factori care pot provoca migrene sunt: stresul, consumul de alcool, postura incorectă, alergiile, conţinutul de zahăr scăzut în sânge şi dezechilibrele hormonale. Acordă atenţie dietei alimentare pe care o ai şi programului de somn. De asemenea, nu ar trebui să neglijezi programarea la un medic generalist, care îţi va da trimitere spre un laborator de analize de sânge.
- Fă-ţi masaj cu ulei esenţial de mentă! Masajul cu ulei esenţial de mentă se poate dovedi un aliat de bază în momentele în care te chinuie durerile de cap. Aplică o cantitate mică, în jur de o picătură, la tâmple, după care masează uşor. Pentru efecte cât mai bune şi mai rapide, întinde-te pe pat şi închide ochii. Vei simţi o senzaţie fresh şi de usturime, dar nu trebuie să îţi faci griji, pentru că aşa acţionează acest ingredient naturist. Dacă ai pielea sensibilă şi ţi se pare că remediul este prea puternic pentru tine, îl poţi dilua în puţin ulei vegetal.
- Comprese cu gheaţă pe tâmple şi pe frunte. Probabil că este ultima soluţie la care te gândeşti pentru durerile de cap, dar după ce îi vei testa efectul, nu vei mai renunţa la acesta. Tot ce trebuie să faci este să înfăşori un pachet de gheaţă într-un prosop şi să aplici comprese pe tâmple şi pe frunte. Nu ţine mai mult de câteva minute pe piele.
- Bea ceai de scorţişoară! Atunci când migrenele îşi fac simţită prezenţa, prepară o infuzie de scorţişoară şi vei scăpa în câteva minute de senzaţiile neplăcute. În plus, acest ingredient naturist are efecte pozitive şi asupra durerilor de stomac. Nu numai că va calma senzaţia de durere, dar îţi va da şi energie şi poftă de viaţă.
- Mai multă mişcare şi exerciţiile fizice. Dacă ai frecvent dureri de cap, ar trebui să incluzi în rutina ta zilnică mişcarea fizică. Exerciţiile te ajută să te relaxezi şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Migrenele apar atunci când lucrezi la calculator? În primul rând, ia o pauză, ieşi la o scurtă plimbare pentru a-ţi limpezi mintea şi a-ţi calma ochii. Iar în al doilea rând, cere sfatul unui oftalmolog, pentru că s-ar putea să ai nevoie de ochelari de vedere ori de unii de protecţie pentru calculator, conform www.alegesanatos.ro.
Cele mai frecvente dureri de cap
- Cefaleea de tensiune apare ca o durere difuză, uşoară, care acoperă întreaga suprafaţă a capului. E cea mai frecventă durere de cap, fiind identificată la 3 din 4 adulţi care suferă de cefalee.
- Migrena e o durere de cap foarte intensă, pulsatilă, localizată într-o singură zonă a capului. E frecvent însoţită de greaţă, vărsături şi sensibilitate la lumină şi zgomot. Migrenele pot dura de la câteva ore până la câteva zile.
- Cefaleea în ciorchine e o durere foarte intenă, pulsatilă, care apare mult mai des la bărbaţi decât la femei. Se caracterizează prin accese ciclice, repetate, de unde şi denumirea de “ciorchine”. Debutează frecvent în timpul nopţii, ca o durere intensă în jurul unui ochi sau într-o parte a capului. Accesele de durere pot dura săptămâni sau luni şi sunt urmate de perioade de remisie, când dispar complet.