Detoxifiere după sărbători: Sucuri minune care îți refac organismul

Sigur ați avut mesele încărcate cu tot felul de produse tradiționale: sarmale, fripturi, cârnați și prăjituri, toate stropite și cu puțin alcool. Acum, aveți nevoie doar de un plan de detoxifiere. Legumele și fructele vă vor ajuta ficatul, bila și splina să-și revină după festin. 

image

Este unul dintre cele mai mari și mai importante organe, cel care ne protejează de efectele toxinelor intrate în organism. Acesta este și motivul pentrui care ficatul trebuie păstrat într-o stare foarte bună de funcționare, iar sucurile de detoxifiere ajută în acest sens.

E timpul să renunțați la sarmale, cârnați și prăjituri, pentru că este vremea unei cure de detoxificare. Sucurile pot face minuni pentru sănătatea noastră, mai ales acum, în perioada în care avem nevoie de vitamine și minerale și de curățarea organelor vitale. Medicii recomandă ca, pe lângă consumul obligatoriu a doi litri de apă zilnic, să introduceți în dietă și sucuri naturale din fructe și legume. Morcovii, merele, sflecla roșie, lămâia și țelina sunt unele dintre cele mai importante alimente care ajută la detoxifierea ficatului.

Pentru a fi eficientă, cura de detoxifiere cu sucuri trebuie să fie ținută între 3 și 7 zile, perioada în care trebuie să mânați cât mai puțin și să beți cât mai multe sucuri. Încercați să consumați multe salate, fructe, supe, sa beți multă apă și să faceți mișcare. 

Sucuri minune care îți refac organismul 

Suc de lămâie și sfeclă roșie: 6 tulpini de țelină, o jumătate de lămâie, 1 sfeclă roșie, 1 cană coriandru, 1 bucățică ghimbir proaspăt ras. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Sucul se servește imediat.

Suc de morcovi și sfeclă roșie: 2 morcovi, 2 bucăți sfeclă roșie, 1 lămâie, 1 bulb de molură. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Sucul se consumă imediat sau se poate păstra la frigider timp de 24 de ore.

Suc de portocale și țelină: 2 portocale fără coajă, 1 lămâie fără coajă, o jumătate de țelină, o jumătate de cană cu pătrunjel. Se procesează toate ingredientele în blender. Se consumă imediat.

Suc de kale și varză elvețiană: o jumătate de castravete, 2 căni varză kale, o jumătate de lămâie fără coajă, 1 lime fără coajă, 1 cană sfeclă elvețiană. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Se consumă imediat.

Infunzii de ajutor în curățarea ficatului 

Și ceaiurile contribuie la buna funcționare a ficatului. Ceaiul verde este acea infuzie care are un conținut foarte mare de antioxidanți. Este și un tonic excelent, util atunci când te simți lipsit de energie. Cu o aromă puternică, ceaiul de ghimbir este și el bogat în antioxidanți, are efecte benefice asupra tractului digestiv, poate neutraliza bacteriile nocive și susține sistemul imunitar. Poate fi combinat cu zeamă de lămâie sau cu ceai de păpădie, ambele sporindu-i efectele curative. Ceaiul de mușețel și cel de mentă sunt utile pentru simptomele gastrice și hepatice neplăcute cu care te poți confrunta uneori. Calmează arsurile și disconfortul gastric si intestinal, reduc senzația de foame și pe cea de greață.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net