Planta otrăvitoare pe care nu trebuie să o ai în grădină. Mulți o pun în pământ fără să-i cunoască pericolele

Dacă ne numărăm printre cei care doresc să se mute la curte, sau dacă deja avem una la dispoziție, cu siguranță dorim să creăm un spațiu care să îmbine practicalitatea cu frumusețea cât mai bine. Însă, deși vom fi tentați să plantăm unele plante care par superbe din punct de vedere vizual, adevărul este că există specii foarte dăunătoare, atât pentru om, cât și pentru grădina noastră. Află alături de Click! ce nu trebuie să ai niciodată în grădină!

Planta de ricin este extrem de otrăvitoare
Planta de ricin este extrem de otrăvitoare

Poate că ne numărăm printre românii care s-au săturat de viața solicitantă din mijlocul orașului, așa că ne căutăm o casă cât mai departe de centru, cu o curte spațioasă. Ori poate că dorim să ne mutăm undeva la țară, unde suntem înconjurați de natură mereu. Indiferent de situația noastră, din momentul în care vom avea o curte la dispoziție, vom dori să o înfrumusețăm cât mai mult. Însă, potrivit informațiilor oferite de către rador.ro, există unele plante care nu trebuie niciodată să ajungă în grădina noastră!

Printre aceste specii interzise este bobul de ricin, o plantă care crește foarte repede, dă niște flori roșii foarte frumoase din punct de vedere vizual, iar a cărei frunze sunt mari și grupate. Din păcate, indiferent cât de frumoasă ar fi, toate părțile aceste plante sunt extrem de otrăvitoare, atât pentru om cât și pentru animalele din grădină. Fie că este vorba despre specii mici, precum pisicile și câinii, sau chiar unele de talie mare, precum caii și vacile, orice animal va avea de suferit din cauza ricinei, așa că dacă nu vreți să aveți parte de vreo tragedie, nu plantați ricin în grădina voastră!

Dracila japoneză, o plantă extrem de periculoasă

O altă plantă care trebuie evitată cu orice chip este dracila japoneză. Această specie este deosebit de frumoasă, devenind una dintre cele mai populare alegeri pentru decorarea grădinii. Un alt avantaj al ei este reprezentat de faptul că planta rezistă bine la secetă, lipsa Soarelui, cât și la diverse boli. Problema serioasă a dracilei japoneze este faptul că adăpostește căpușe, iar planta este și plină de ghimpi. Așa că dacă nu vreți să vă alegeți cu boala Lyme, cât și cu multe zgârieturi, evitați această specie.

Wisteria este altă plantă care nu are ce căuta în grădina voastră! Deși este deosebit de frumoasă din punct de vedere vizual, vă puteți trezi cu lăstari peste tot în curte, iar anual, planta trebuie tunsă masiv, altfel va acapara toată grădina voastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net