Planta care te salvează de una din cele mai grave boli. Toți români trebuie să o țină aproape

O problemă constantă de care se lovesc românii odată cu sosirea vremii calde sunt căpușele. Iar din păcate, aceste insecte sunt mult mai mult decât simple bătăi de cap de care scăpăm ușor, ci ne pot infecta cu teribila boală Lyme. Acești mici paraziți trebuie scoși din piele cu mare grijă, de către un medic. Din fericire, există câteva tipuri de plante care pot ține la distanță chiar și cele mai insistente căpușe.

Rozmarinul, printre plantele care pot ține căpușele la distanță
Rozmarinul, printre plantele care pot ține căpușele la distanță

Fie că vorbim despre simple plimbări prin parc, sau despre propria noastră curte, există o problemă extrem de periculoasă de care se lovesc românii, odată cu venirea perioadei calde. Mai precis, este vorba despre căpușe, niște insecte parazit care ne pot mușca chiar fără să ne dăm seama și care ne pot infecta cu diverse boli devastatoare. Desigur, cea mai mare amenințare din partea căpușei este boala Lyme, care poate avea efecte terifiante asupra organismului, dacă nu este depistată la timp.

Din fericire, potrivit informațiilor oferite de către ego.ro, avem la dispoziție câteva soluții naturale, care pot ajuta la ținerea la distanță a acestor insecte. De exemplu, lavanda, o plantă cu un miros atât de plăcut, nu este suportată deloc de către căpușe. Atât de ușor de procurat de către români și având un aspect vizual atât de frumos, pe lângă mirosul apreciat de atât de multă lume, această plantă este o opțiune viabilă împotriva căpușelor.

Rozmarinul și usturoiul, utile împotriva căpușelor

La fel ca și în cazul lavandei, căpușele nu vor aprecia deloc mirosul puternic al rozmarinului. Această plantă este utilă în mai mult decât simple preparate din bucătărie, ea fiind folosită adesea doar pentru mirosul ei atât de plăcut. Iar, din fericire, acest miros poate avea un rol chiar foarte important, în a ține căpușele la distanță.

Iar în ce privește usturoiul, acesta pare să fie un favorit în a ține pericolele la distanță. Fie că vreți să vă protejați sângele împotriva vreunui vampir neprietenos, sau, ceva mai realist, împotriva căpușelor, acest ingredient atât de apreciat poate ține la distanță insectele dăunătoare, dacă doar zdrobiți câțiva căței de usturoi și lăsați mirosul acestora să se ocupe de protecția voastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net