Beneficiile neștiute ale urzicilor. Ce boli tratează această plantă banală

Există adesea o mulțime de lucruri din natură la care nu ne gândim niciodată, dar care pot avea efecte beneficie pentru corpul nostru. Plante, fructe, legume, orice are un folos pentru organism. De exemplu, urzica, o plantă banală care are efecte benefice în multe situații!

Urzicile ajută împotriva acneei. / foto: Pixabay
Urzicile ajută împotriva acneei. / foto: Pixabay

Natura este plină oportunități, punându-ne la dispoziție o multitudine de plante, fructe, sau legume care au diverse beneficii pentru sănătate. De la diversele vitamine și minerale pe care le conțin, până la alte efecte benefice pentru organism, care ajută la tratarea diverselor boli, natura din jurul nostru este o adevărate comoară. Și de ce să nu beneficiem de ea, când avem șansa de a trăi o viață mai fericită și sănătoasă?

Printre plantele cu efecte miraculoase asupra organismului se numără și urzica, conform informațiilor celor de la prospecte.net. Această banală plantă este extrem de bogată în diverse minerale benefice organismului, precum și în fier! Banala urzică poate fi folosită în diverse moduri, pentru o multitudine de boli!

Urzicile sunt un remediu natural împotriva acneei!

Puțini români știu că frunzele de urzică au efecte benefice sănătății, cum ar fi antihemoragice. De asemenea, ele ajută și împotriva inflamărilor, planta fiind un remediu bun împotriva acneei care ne tot dă bătăi de cap! Pentru a putea profita din plin de efectele urzicii, consumați 2 pahare pe zi, de-a lungul a 3 săptămâni. Însă, aveți grijă să faceți o săptămână pauză! În mod alternativ, puteți folosi o tinctură de urzică, cu care să tamponați, direct, pielea.  

Problemele de piele nu sunt singurele situații unde vă poate ajuta urzica! Dacă consumați un ceai de urzică, cu puțină miere în el, puteți beneficia de un remediu natural ușor de pregătit împotriva tusei, precum și a durerii în piept. Ceaiul de urzică este benefic și în cazul enteritelor, o ceașcă dimineața pe stomacul gol, urmată de încă două cești de ceai de urzică pe parcursul zilei, iar rinichii dumneavoastră vor începe să se recupereze!

image
image
image
image
image
image
incendiu nunta irak jpg
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
image
actualitate.net