Planta vindecătoare cu care o româncă s-a îmbogățit! Românii sunt fascinați de ea: „Ne place mult”

Planta vindecătoare cu care o româncă s-a îmbogățit! Este vorba de lavandă, planta minune care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar care este perfectă și pentru o zi de relaxare cu familia într-o asemenea grădină!

Femeie într un câmp de lavandă   shutterstock jpg

Afacere cu miros de lavandă

Una dintre plantele de sezon îndrăgite de români, este lavanda. Nu mai este niciun secret că de câțiva ani încoace grădinile cu lavadă aproape că sunt vânate de cei care își doresc să petreacă o zi deosebită alături de cei dragi, într-un loc cu totul special. Pe lângă București și nu numai, găsim o mulțime de lanuri de lavandă, frumos pregătite pentru cei care vor să aibă parte de o adevărată ședință foto profesională, pentru a-și umple feed-ul de pe rețele de socializare cu poze artistice.

Este și cazul celor care au poposit în lanul de lavandă al Elenei Simion, de pe lângă Capitală, potrivit unui reportaj marca Observator. Femeia cunoaște beneficiile acestei plante, dar și entuziasmul oamenilor față de asemenea locuri așa că a decis să își înceapă o afacere care se pare că dă roade.

Lavanda este o plantă medicinală terapeutică şi aromatică. Toată terapia ei se regăseşte în uleiul de lavandă, care este un antiimflamator foarte bun, antiseptic, este un foarte bun odorizant, iar apa de lavandă hidratează foarte bine pielea”, a spus Elena Simion, potrivit Observator.

O mulțime de oameni au venit în weekend să aibă parte de o experiență minunată, dar și cu un suvenir făcut în familia celor care au transformat cultura de lavandă într-o afacere „parfumată”: „Unde găsim lavandă mereu spune, "hai, hai, trage pe dreapta!". Ne place foarte, foarte mult! Foarte interesantă ideea!”, au spus Raluca și Alexandru, potrivit sursei citate.

Cei care vor însă să se bucure și ei de această minune a naturii, ar face bine să se grăbească. De săptămâna viitoare cultivatorii încep să recolteze lavanda , iar frumoasele poze vor rămâne doar o amintire. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net