Ce legume se plantează în luna noiembrie. Secretul grădinarilor experimentați

Dacă încă nu știai, luna noiembrie este ultima perioada din an în care se mai pot cultiva sau semăna legumele în camp deschis. Bineînțeles, vorbim despre legumele rezistente la frig, cum sunt morcoviii de exemplu. La fel și ceapa sau usturoiul și pătrunjelul.

Ce poți să plantezi în luna noiembrie Foto: Pixabay.com
Ce poți să plantezi în luna noiembrie Foto: Pixabay.com

Morcovii se plantează în noiembrie

Morcovii se plantează prin semințe care se pun direct în pământ la o distanță de 30-40 cm între rânduri și 5-10 cm între plante. Pot fi plantați atât în locuri semiumbroase, cât și în locuri însorite. Totul este să îi feriți de locurile în care grădina este umbrită în permanență. Au totuși nevoie de câteva ore pe zi, de soare pentru a crește sănătos, scrie agrointel.ro. Solul pe care îl preferă este unul nisipos ce trebuie curățat în prealabil de buruieni deoarece acestea consumă o mare parte din apă și substanțele hrănitoare din sol, necesare morcovilor.

Mazărea se cultivă tot toamna 

Toamna mazărea poate fi cultivată fără probleme, dar numai sub clopote de sticlă sau plastic. Înainte de cultivare, solul trebuie să fie nivelat și fertilizat cu îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu, așa cum este sare potasică. Fiind o legumă sensibilă la dăunători, mazărea trebuie cultivată după culturi care nu lasă buruieni în urma lor. Acestea pot fi culturile de roșii, castraveți sau ardei.

Usturoiul și ceapa se plantează toamna

Nu există un moment mai bun pentru a planta usturoi și ceapă decât toamna. De exemplu, plantarea de toamnă permite atât bulbilor de ceapă, cât și celor de usturoi să crească considerabil de mari în dimensiune. Bulbii au șansa de a încolți și de a iniția o creștere timpurie. Apoi, după ce intră în repaus în lunile de iarnă, aceștia revin rapid la viață în primăvară. Având deja o bază înrădăcinată în sol, le oferă un avans incredibil în dezvoltare. Mai mult, permițând ambelor culturi să ierneze în sol, vei obține și o recoltă mai calitativă.

Pătrunjelul poate fi plantat în luna noiembrie 

Ușor de cultivat, pătrunjelul trebuie să fie plantat de oricine gătește în mod regulat. Plantele din această familie produc flori într-o inflorescență cu formă distinctă numită umbela (furnizează vechiul nume de familie, Umbelliferae). Pătrunjelul plantat în toamnă oferă mult mai multă recoltă decât pătrunjelul plantat primăvara, așa că acum este cel mai bun moment pentru a planta semințe sau transplanturi. Cultivați pătrunjel în paturi care primesc parțial umbră până la plin soare (patru până la opt ore de soare direct). Plantați în paturi bine pregătite și îmbogățite cu materie organică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net