Poftiți în hotelul-tren! Cât costă o noapte într-un vagon de lux

Africa de Sud găzduiește unele dintre cele mai luxoase călătorii cu trenul oferite oriunde în lume. Dar pentru anumiți entuziaști, un tren care nu merge nicăieri este, de fapt, atracția vedetă a țării. Kruger Shalati, sau Trenul de pe Pod, este un hotel din Skukuza, Parcul Național Kruger, una dintre cele mai mari rezervații din Africa și parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Hotelul tren din Kruger
Hotelul-tren este situat pe un pod din Parcul Național Kruger (Foto: booking.com)

Cuprinzând un set de vagoane renovate în 24 de apartamente moderne, cu balcoane și o piscină cu vedere la râul Sabie, acest hotel-tren îmbină unități de cazare de lux cu o vedere unică asupra vieții sălbatice, relatează CNN Travel. O noapte într-unul dintre vagoanele de lux ale hotelului pornește de la 1.000 de dolari, pentru doi adulți.

Jerry Mabena, directorul general al Motsamayi Tourism Group, care deține hotelul, spune că afacerea sa are legătură cu primele zile de existență ale parcului, când trenurile cu abur treceau prin Kruger în anii 1920, pe linia de cale ferată Selati.

Acestea erau cândva vitale pentru turiștii care accesau Kruger și chiar parcau peste noapte pe același pod pe care se află astăzi hotelul. O nouă linie de cale ferată construită la marginea Kruger în anii 1970 a împins linia și podul Selati „la pensie”, dar în 2016 a luat naștere ideea de a reda podulului strălucirea de odinioară. „Ideea noastră a fost să refacem experiența de odinioară, într-o formă sau alta. Când am avut ocazia să cumpărăm vagoane vechi de la Transnet – care este operatorul nostru de logistică feroviară din Africa de Sud – nu am putut să refuzăm.”, a explicat Mabena.

Așa arată un dormitor (foto: booking.com)
Așa arată un dormitor (foto: booking.com)

Oaspeții pot vedea animale sălbatice

Dacă oaspeții își lasă draperiile trase, se pot trezi odată cu zorii și pot surprinde primele semne de viață de afară. Râul este un punct focal pentru fauna sălbatică, ceea ce înseamnă că turiștii pot petrece toată ziua relaxându-se pe balcoanele lor sau înotând în piscină, în timp ce se bucură de animalele sălbatice care își duc traiul în zonă, printre care lei, hipopotami, rinoceri, leoparzi și elefanți. Pentru cei care nu vor să stea în cameră toată ziua, hotelul oferă călătorii de tip safari, alături de un ghid local.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net