265.000 $, ca să stai la închisoare! Celulele au fost transformate în apartamente de lux

HMP Kingston este o fostă închisoare pentru bărbați, situată în cartierul Kingston din orașul Portsmouth, în Marea Britanie. Înainte de închidere, pușcăria era administrată de Serviciul Penitenciar al Majestății Sale. În 2020, au început lucrările de transformare a amplasamentului într-un bloc rezidențial de lux, iar în acest an apartamentele au fost finalizate și scoase la vânzare.

Holul închisorii HMP Kingston, care a fost transformată într-un bloc rezidențial
Clădirea dispune de 83 de apartamente moderne (Foto: Profimedia)

HMP Kingston are o istorie bogată! A fost construită în anul 1877 și a găzduit inițial cei mai periculoși pușcăriași din țară. În 1965, pedeapsa capitală pentru crimă a fost abolită și Kingston a început să primească exclusiv deținuți care ispășesc pedepse pe viață. Închisoarea a devenit singura din Anglia și Țara Galilor care a avut o unitate exclusiv pentru deținuții bătrâni.

HMP Kingston
HMP Kingston a fost ridicată acum 146 de ani (Foto: Profimedia)

Pușcăria a fost închisă în 2013

Ulterior, începând cu aprilie 2012 și până la închiderea sa în martie 2012, aici au stat deținuți de Categoria C (deținuți în care nu se poate avea încredere în închisoarea deschisă, dar care au fost recunoscuți ca fiind puțin probabil să încerce să evadeze n.r.) Au trecut pragul acestui penitenciar mai mulți pușcăriași celebri, printre care actorul Leslie Grantham, din serialul „EastEnders”.

Așa arată bucătăria într-unul din apartamente (Foto: Profimedia)
Așa arată bucătăria într-unul din apartamente (Foto: Profimedia)

Acum, HMP Kingston a fost transformată într-un bloc rezidențial cu apartamente de lux. A fost achiziționată de dezvoltatorii de la St. Cross Homes. Clădirea principală a fostei închisori a fost transformată în 83 de apartamente moderne, care au de la unul până la trei dormitoare. Fiecare apartament are loc de parcare alocat, potrivit tabloidului britanic Mirror.

O locuință cu două dormitoare a fost scoasă la vânzare recent, pentru 265.000 de dolari. Clădirea a fost finisată la un standard modern înalt, dar au fost păstrate și unele dintre caracteristicile originale. De exemplu, holul proaspăt văruit în alb imaculat arată, totuși, ca al oricărei închisori, chiar dacă celulele au fost transformate în apartamente luxoase. Cele mai multe dintre aceste locuințe vin cu dormitoare, băi și bucătării deja utilate cu strictul necesar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
concert pixabay jpg
targ sibiu pevremuri jpg
incendiu ploiuesti (2) jpeg
sticla ketchup1 jpg
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net