Poftiți la pizza de 100 de metri lungime! Au fost folosite 500 kg de mozzarella

Timp de șase ore, echipa de la restaurantul italian Cloud Factory din Esch, din Luxembourg, a lucrat la această pizza de record. După ce a fost gătită, aceasta a fost savurată de sute de oameni, sâmbătă după-amiază. Această pizza Margherita a fost desemnată cea mai lungă din Luxembourg.

Pizza Margherita de 101 metri lungime, în Luxembourg
Pizza de record a fost realizată de 3 bucătari din Luxembourg (foto: captură video)

Încă de la ora 8, sâmbătă dimineața, trei bucătari și mulți voluntari s-au apucat de treabă, pentru a pregăti imensa pizza Margherita. La ora 10, aceștia reușiseră să facă  deja 30 de metri.

Au fost folosite 500 de kg de sos de roșii și 1 tonă de aluat (Foto: captură video)
Au fost folosite 500 de kg de sos de roșii și 1 tonă de aluat (Foto: captură video)

Dacă vă întrebați de ce ai nevoie pentru o pizza atât de mare, ei bine avem toate detaliile: 1 tonă de aluat, 500 de kilograme de sos de roșii și 500 de kilograme de mozzarella. Sună ușor, însă pregătirea acestui fel de mâncare a necesitat extrem de multă muncă, însă toți cei implicați au spus că a meritat efortul.

Pizza de record a fost savurată de trecători

Până la urmă, echipa și-a atins scopul: pizza a avut peste 100 de metri lungime și unde mai pui că a fost și gustoasă! La ora prânzului, acest record a mulțumit în special trecătorii din zona pietonală Escher, care au fost invitați să savureze specialitatea italiană. În pofida faptului că a fost atât de mare, feliile au dispărut în doar câteva minute.

Anul trecut, Cloud Factory a stabilit recordul național pentru cea mai lungă pizza cu 98 de metri de Pizza Margherita. Anul acesta, acest record a fost îmbunătățit din nou cu câțiva metri. Restaurantul a fost fondat în Neudorf în 2020 și este reprezentat și în Esch de la sfârșitul anului 2022.

„Anul acesta, ne-am dorit ca evenimentul să dureze puțin mai mult”, a spus Francesco Micillo, care a creat franciza Cloud Factory în Luxemburg cu doi parteneri, Maurice Delcourt și Tom Zigrand. „Este o idee pe care am preluat-o din Napoli, orașul meu natal ”, a explicat Micillo, pentru publicația RTL Infos. „Există un eveniment similar organizat lângă mare acolo. Se gătesc sute de metri de pizza!” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net