Poftiți pe cea mai scumpă insulă din lume! Cât a costat Palmyra

În încercarea de a păstra unul dintre cele mai curate locuri rămase în Pacificul tropical, The Nature Conservancy a achiziționat atolul Palmyra în urmă cu 23 de ani, pentru un preț foarte mare – 30 milioane de dolari.

Atolul Palmyra are o suprafață de 11,9 km²
Atolul Palmyra are o suprafață de 11,9 km²

Palmyra nu este locuită

Palmyra este un grup magnific de insulițe de corali nelocuite, situat la 1.450 km sud-vest de Honolulu, Hawaii. Atolul a fost cumpărat de la familia Fullard-Leos, care îl deținea de 80 de ani. Achiziția face din Palmyra cea mai scumpă insulă vândută vreodată, conform Cărții Recordurilor Guinness.

Palmyra este plină de o multitudine de comori. Format din 26 de insulițe, conține unele dintre cele mai izolate, mai vechi și mai sănătoase recife și găzduiește o lume subacvatică și terestră radiantă. Palmyra are de cinci ori mai multe specii de corali decât Florida Keys și de trei ori mai multe decât Hawaii. Acesta găzduiește cea mai mare nevertebrată terestră din lume, crabul de cocos și o populație de păsări cu picioare roșii care se găsesc doar în Insulele Galapagos. Vegetația luxuriantă susține peste un milion de păsări din 29 de specii, iar atolul este singurul habitat de cuibărit al păsărilor marine migratoare și al păsărilor de țărm pe o rază 1.165.494 de kilometri pătrați. Pădurea tropicală din Palmyra oferă, de asemenea, un habitat crucial pentru reptilele geco, insecte și alte specii rare.

Turiștii au nevoie de un permis de vizitare

Palmyra nu are o populație indigenă, dar găzduiește un mic grup temporar de oameni de știință trimiși de guvernul SUA și de The Nature Conservancy. A fost botezată de căpitanul american Cornelius Sowle, a cărui navă, The Palmyra, a rămas blocată în timpul unei furtuni în 1802.

Pentru a vizita Palmyra este nevoie de un permis de la Serviciul de Pescuit și Faună Sălbatică din SUA. Site-ul lor web sfătuiește: „Accesul public la atolul Palmyra este autolimitat din cauza cheltuielilor foarte mari de călătorie către o destinație atât de îndepărtată. The Nature Conservancy deține și operează singura pistă de avioane de pe Palmyra, iar cu barca durează 5-7 zile, din Honolulu.” Este un loc extrem de izolat, astfel că cei care vizitează trebuie să-și înghețe și să-și dezinfecteze bunurile pentru a evita introducerea oricărei noi specii invazive. Animalele de companie nu sunt permise.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net