Poţi să-ţi faci singur decoraţiunile de Crăciun
Cele mai interesante şi mai „de suflet” decoraţiuni de Crăciun sunt cele făcute manual, unicate, imperfecte, inspirate din natură. Nu îţi trebuie buget consistent, doar puţină îndemânare şi idei inspirate.
Conuri şi crenguţe de brad, lumânărele, globuri rămase de anul trecut, sfoară şi pânză de sac, ba chiar fructe uscate şi scorţişoară, acestea sunt „ingredientele” necesare pentru realizarea celor mai tari ornamente pentru Crăciun.
Ai putea să începi de pe acum. Potrivit artistului floral Paula Stan, e indicat să combini elemente ce, împreună, spun aceeaşi poveste. „Tendinţa este de a încărca aranjamentul cu multe decoraţiuni, însă e important să ştim când să ne oprim. Un aranjament trebuie să conţină un singur element principal, care va fi accesorizat cu detalii ce se regăsesc în aceeaşi tematică”, spune specialistul, care ne dă câteva idei.
O coroniţă se poate realiza foarte uşor din crenguţe de brad decorate cu fundiţe din material de sac, conuri de brad, felii uscate de portocală şi măr, sfoară şi scorţişoară. Nu costă mult şi, pe lângă faptul că e frumoasă, are o mireasmă ideală pentru a întregi atmosfera Sărbătorilor de iarnă.Mai poţi realiza ornamente accent: pe o tavă sau pe o farfurie sclipitoare pune globuri, lumânărele, crenguţe verzi, precum şi micuţe suveniruri de cumpărat ce înfăţişează cerbi, îngeraşi, căluţi, căsuţe, săniuţe.
Pentru masa de Crăciun, poţi opta pentru un aranjament din crenguţe de brad, combinate cu crenguţe de pin, tuia, dar şi frunze de eucalipt. Poţi presăra zăpadă artificială şi decora cu flori de bumbac, mici globuri şi lumânărele.