Povestea emoționantă a balerinei fără picior. A avut un accident teribil, dar asta nu a oprit-o să-și urmeze visul!

O adolescentă din Marea Britanie este un exemplu extraordinar de putere și voință ce îi poate inspira pe cei din jurul său. Pollyana Hope și-a pierdut piciorul la o vârstă foarte fragedă, însă asta nu a împiedicat-o să își urmeze visul - să devină balerină.  

balerina 5 jpeg

Tânăra avea doar doi ani atunci când piciorul i-a fost amputat, în urma unui tragic accident. Copila se plimbau în apropierea unui stații de autobuz alături de mama și bunica ei, când un autobuz le-a lovit în plin. Bunica fusese ucisă pe loc, iar mama grav rănită. Pollyana și-a pierdut piciorul drept. 

Asta însă, nu a împiedicat-o să se bucure de viață. Tânăra nu își amintește de perioada în care a suferit aproape 30 de operații. Mama îi spunea că este cea mai puternică persoană pe care o știe și nu a lăsat nimic să o doboare. Mai mult, Pollyana a fost un copil atât de vesel și cu atât de multă voință încât la doar câteva luni de la accident aceasta a reușit să meargă cu proteza ortopedică fără a se folosi de cârje, la vârsta de doar 2 ani și jumătate.

De atunci și-a păstrat inocența și ușurința cu care abordează viața, specifică copiilor. Părinții îi spuneau că faptul că are un singur picior nu fost niciodată o problema pentru ea, niciodată nu s-a gândit că viața nu este corectă și și-a plâns de milă. Singurul moment în care se simțea puțin diferită era momentul în care alerga la școală cu colegii, iar ei erau mai rapizi decât ea. Toate vechile proteze încă le păstrează sub patul din dormitor.

Baletul, marea sa pasiune

La vârsta de doat 6 ani s-a apucat de balet. Cu toate acestea profesorii au discriminat-o în cadrul unui examen pentru că nu putea să efectueze o mișcare de dans specifică, și asta pentru că nu avea un picior. La acel moment nu a știut ce i s-a întâmplat, însă părinții au fost furioși. Iar de atunci a luat lecții private cu un profesor și a început să exerseze urmărind serialul The Next Step.

Pe măsura ce a crescut însă, i-a fost tot mai dificil să danseze pe poante pentru că nu avea o proteza ortopedică special realizată pentru așa ceva. Astfel, tatăl său a publicat un videoclip pe rețelele de socializare prin care cerea ajutor pentru fiica sa. Filmulețul a strâns 350.000 de vizualizări, și în cele din urmă, un inventator pe nume Yusuf Muhammad a creat o proteză specială care a ajutat-o la demi-pointe: o poziție pe vârfurile picioarelor. Mai târziu, copila a primit o proteză cu piciorul fixat în poante astfel încât, a putut să performeze așa cum și-a dorit.

Experiența ei a determinat-o să îi ajute pe cei aflați în situația ei să poată duce o viața normală, și toată familia s-a implicat: „În 2011, mama mea și sora ei au înființat o organizație caritabilă numită Elizabeth's Legacy of Hope pentru a strânge bani pentru a oferi celor cu membre amputate operații și proteze adecvate în Africa și India. De-a lungul anilor, Elizabeth's Legacy of Hope a strâns sute de mii de lire sterline pentru a ajuta aproximativ 500 de copii aflați în această situație", a declarat pentru The Telegraph, tânăra în vârstă acum de 18 ani. „În 2018, când aveam 13 ani, am obținut un loc la un program de pregătire avansată la London Contemporary Dance School. Vara trecută, am câștigat un loc la cursul intensiv de vară de la National Youth Ballet of Great Britain și am dansat în spectacole în Birmingham și la Sadler's Wells din Londra. Apoi, în această vară, îmi voi da bacalaureatul și deja am obținut un loc la un curs de trei ani în cadrul Northern School of Contemporary Dance din Leeds."

Acum însă tânăra are un alt vis, după ce Guvernul a anunțat că nu va mai oferi proteze gratuite pentru alergat, doar pentru mers, își dorește să facă ceva pentru a schimba această situație. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net