Beatrice Rancea a pierdut procesul cu Opera Națională București. Ce despăgubiri trebuie să achite fosta balerină

Ultima actualizare:

Dată în judecată de Opera Națională București, fosta balerină Beatrice Rancea are de plătit aproximatiov 10.000 de dolari instituției. Decizia îi aparține Tribunalului București, însă nu este definitivă. 

beatrice rancea jpeg

Beatrice Rancea nu este străină de anchete și săli de judecată, însă este pentru prima dată când pierde un proces. Fosta balerină a fost dată în judecată de Opera Națională București (ONB) pentru recuperarea unei sume importante de bani, proces care a început în urmă cu doi ani. Reprezentanții ONB le-au cerut magistraților să o oblige pe balerină la plata unor despăgubiri în valoare totală de aproape 10.000 de dolari.

În calitate de manager intermar al Operei Naționale București, din 25 mai 2016 până în 27 decembrie 2017, Beatrice Rancea nu și-a respectat obligațiile asumate contractual, având ca obiect asigurarea bunei organizări, gestionări și conduceri a activității instituției. 

Fosta balerină trebuie să achite 10.000 de dolari Operei Naționale București 

Reprezentanții ONB au susținut că acel contract a fost încheiat în temeiul O.U.G. nr. 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură. Inițial, dosarul a fost depus la Judecătorie, dar Beatrice Rancea a arătat că Judecătoria Sectorului 1 București nu este competentă să judece acțiunea, astfel că aceasta a fost mutată la Tribunalul București. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului București au admis recent acțiunea formulată de Opera Națională București, în contradictoriu cu Beatrice Rancea și Ministerul Culturii. 

„Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 45.344,72 lei (aproximativ 10.000 de dolari americani). Obligă pârâta la plata către reclamantă a dobânzii legale începând cu data formulării cererii de chemare în judecată şi până la restituirea efectivă a sumei. Ia act că reclamanta va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Respinge cererea pârâtei de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, se arată în decizia magistraților. 

Cercetată într-un dosar de fraudă de 5 milioane de lei    

Pe 25 mai 2016, Beatrice Rancea a fost numită în funcția de manager interimar al ONB. Interimatul a expirat în decembrie 2017, când aceasta a fost înlocuită de baritonul Ștefan Ignat. Beatrice Rancea s-a întors la Opera Națională Română Iași, unde a fost detașată pentru a asigura managementul.

La începutul lui 2021, procurorii DIICOT au început cercetările într-un dosar penal privind nereguli financiare la Opera Națională Iași ce vizează un prejudiciu de 5 milioane de lei. În cadrul acestei anchete, Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar. În august 2021, Rancea a fost demisă din fruntea Operei Naționale Iași.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net