Beatrice Rancea, dată în judecată de Opera din București! I se cer despăgubiri uriașe

Balerina Beatrice Rancea a fost dată în judecată de Opera din București și i se cer despăgubiri uriașe, în două dosare diferite care au fost deschise pe numele ei. 

image

Fosta șefă a Operei ieșene, balerina Beatrice Rancea, a fost dată în judecată de Opera din București, iar reprezentanții instituției în cer peste 15.000 de euro, în două dosare diferite. 

În unul dintre cazuri, reclamanții le cer magistraților să o oblige pe fosta șefă a Operei ieșene la plata sumei de aproximativ 10.000 de euro. Acest dosar a fost amânat până pe 28 martie 2022.i Reprezentanții Operei Bucureștene mai cer despăgubiri de 30.000 de lei într-un alt litigiu. Astfel, Beatrice Rancea a fost dată în judecată și într-un al doilea dosar, caz ce are următorul termen pe 9 februarie 2022.

Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ONRB a solicitat obligarea balerinei Beatrice Rancea la plata sumei de 45.344 de lei, a dobânzii legale începând cu data formulării acțiunii și până la restituirea efectivă a sumei și a cheltuielilor de judecată.

Sunt îndeplinite condițiile privind răspunderea contractuală, pârâta putând preîntâmpina producerea prejudiciului instituției pe care a condus-o. În urma verificării efectuate de Curtea de Conturi, s-a statuat că au fost încălcate dispozițiile legale și obligațiile contractului de management din 4 august 2016”, au precizat reprezentanții ONRB în fața instanței.

Pretențiile ONB vizează angajarea răspunderii contractuale a lui Beatrice Rancea, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin contractul de management din 4 iulie 2016, pentru asigurarea conducerii interimare a Operei din București, având ca obiect asigurarea bunei organizări, gestionări și conduceri a activității instituției.

Fosta șefă a Operei ieșene, acuzată de delapidare

Cei de la Opera București au susținut că acel contract a fost încheiat în temeiul O.U.G. nr. 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură. Pe 25 mai 2016, Beatrice Rancea a fost numită în funcția de manager interimar al Operei București. Interimatul ei a expirat la finele lunii decembrie 2017, când aceasta a fost înlocuită de baritonul Ștefan Ignat. Mai apoi, balerina Beatrice Rancea s-a întors la  Opera din Iași, unde a fost detașată pentru a asigura managementul.

În urma unor percheziții efectuate și la sediul Operei ieșene, Beatrice Rancea a fost audiată de anchetatori. Mai apoi, aceasta a plecat din fruntea instituției. Ea este cercetată, alături de alte persoane, pentru delapidare.

image
image
image
image
image
image
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
image
actualitate.net
image
actualitate.net