Povestea fabuloasă a gigantului care a băut peste 100 de beri într-o singură seară

Toată lumea îl știe drept Andre The Giant (Gigantul Andre n.r) și este recunoscut și astăzi ca fiind unul dintre cei mai mari oameni pe care i-a cunoscut Planeta. El era impresionant prin măsurile sale: a avut între 215 și 240 kg și 216 cm înălțime. De asemenea, a devenit cunoscut și pentru faptul că a băut într-o singură seară peste 100 de beri.

Andre The Giant a avut între 215 și 240 kg și 216 cm înălțime / Foto: Colaj captură video
Andre The Giant a avut între 215 și 240 kg și 216 cm înălțime / Foto: Colaj captură video

Andre Roussimoff s-a născut în Coulommiers⁠, Franța, pe 19 mai 1946. Încă de mic a dat semne că va avea o viață neobișnuitp, suferea de acromegalie, având, la vârsta de 12 ani, o înălțime de 190cm și 110kg. La maturitate a devenit wrestler și a fost sursa de inspirație a filmului „Gigantul Meu” (1998), în rolul căruia a jucat baschetbalistul Ghiță Mureșan.

În buletin scria Russimoff, dar toată lumea îl știa drept Andre The Giant. Și nu era o exagerare pentru lumea wrestlingului unde s-a și afirmat. Cea mai cunoscuta femeie din istoria wrestlingului, Fabulos Moolah, a povestit cum la un moment dat, bărbatul de 2,16 metri înălțime și 240 de kilograme a băut peste 127 de beri în holul unui hotel din Readin, Pennsylvania.

Cum a murit Andre The Giant?

Într-o apariție la emisiunea „Late Night” cu David Letterman, Andre a recunoscut că a băut 119 beri într-o singură seară. Într-un episod din „Legends of Wrestling de la WWE”, colegul luptător Mike Graham a confirmat că l-a văzut pe Andre consumând 156 de beri. Această cifră este echivalentul a 32 de sticle de vin sau 10 sticle de Whiskey. Un adevărat record, relatează shtiu.ro.

Bineînțeles, există nenumărate povești despre cât de mult putea bea uriașul. Din păcate, André the Giant s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani, de insuficiență cardiacă congestivă și atac de cord în somn. În viața sa de wresler profesionist reușise să strângă câteva milioane de dolari, iar întreaga avesre i-a lăsat-o, prin testament, fiicei sale Robin.

În anul 1974, Andre era plătit cu 400.000 de dolari pe ani, circa 2 milioane de dolari anul, dacă este să actualizăm această sumă cu rata inflației. De asemenea, este primul luptător care a intrat în WWE Hall of Fame.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net