Un asteroid gigant va intra astăzi pe orbita Pământului

Marea stâncă zburătoare va intra pe orbita Pământului astăzi, 12 mai, în jurul orelor 11:20.  Din cauza dimensiunii și a vitezei cu care se apropie, NASA a plasat asteroidul pe lista "NEO Earth Close Approaches", unde apar toate obiectele care trec aproape de planeta noastră.  

Un asteroid gigant va intra astăzi pe orbita Pământului. Foto: Click.
Un asteroid gigant va intra astăzi pe orbita Pământului. Foto: Click.

Acesta măsoară 130 de metri în diametru

Potrivit listei de obiecte cosmice din apropierea Pământului a NASA, acest asteroid măsoară 130 de metri în diametru, scrie headtopics.  Cu toate acestea, în ciuda faptului că se apropie foarte mult de planetă, oamenii de știință de la NASA nu au confirmat dacă vor fi cauzate daune.

Mai mare decât Statuia Libertății

Agenția spațială americană estimează că asteroidul 2023 HT4 are o lățime de până la 426,5 picioare. Asta o face semnificativ mai mare decât Statuia Libertății.  Un astfel de asteroid ar putea provoca un dezastru dacă ar lovi Pământul, scrie The Sun. De aceea, dacă un asteroid se află la mai puțin de 7,5 milioane de kilometri de Pământ este considerat "potențial periculos".

Asteroidul a fost observat prima dată pe 31 martie 2015

Roca spațială uriașă călătorește de fapt cu o viteză mai mică decât cea mai mare parte a listei NASA, zboară cu doar 8,93 km/s – media este de aproximativ 15 km/s. A fost observat pentru prima dată pe 31 martie 2015, când zbura cu dublul vitezei actuale.

Este așteptat ca asteroidul să rămână la aproximativ 3,8 milioane de mile distanță de noi

Uriașul asteroid care trece pe lângă pâmânt astăzi, 12 mai, este de așteptat să rămână la aproximativ 3,8 milioane de mile distanță de noi.

Poate suna că este destul de departe, dar în schema mare a spațiului, aceasta nu este deloc o distanță mare. Se estimează că marele asteroid va trage pe lângă noi în siguranță, cu peste 30.000 de mile pe oră.

Planuri de salvare a Pământului de asteroizi

Unii experți sunt îngrijorați că Pământul nu este încă pregătit să se apere de asteroizii potențial mortali.

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a stârnit îngrijorare pe Twitter: „O piatră mare va lovi Pământul în cele din urmă și în prezent nu avem apărare”.

NASA caută însă metode de apărare.

image
image
image
image
image
image
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
camera ascunsa pexels jpg
Casa de marcat self scan - hipermarket FOTO Shutterstock
circul sidoli jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
ching shih captură video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net