Povestea impresionantă a fetiței care a fost răpită și crescută de maimuțe. A trăit 5 ani în junglă și a preluat comportamentul lor
Povestea de viață a Marinei Chapman nu este una obișnuită. A uimit o lume întreagă atunci când s-a aflat că a fost răpită și crescută de maimuțe. A trăit 5 ani în junglă alături de animalele sălbatice și a preluat comportamentul lor.
Când avea doar patru ani, în anul 1954, Marina Chapman susține că a fost răpită în timp ce se afla în fața casei sale din Columbia de traficanții de copii. Aceștia ar fi aruncat-o într-o pădure tropicală, iar două zile mai târziu, micuța ar fi văzut un grup de maimuțe capucin și a început astfel să le imite gesturile, totul pentru a supraviețui.
Deși acum are 73 de ani, s-a căsătorit și are doi copii, Marina nu a putut uita experiența prin care a trecut și a povestit totul într-o carte publicată în 2013, intitulată „The Girl With No Name”, scrisă împreună cu fiica ei.
În cartea sa, femeia descrie cum a început să urmărească ce nuci și fructe de pădure mâncau, să prindă bananele și, în cele din urmă, să meargă în patru labe. De asemenea, a încetat să mai comunice prin vorbe, iar în timp acest lucru le-a făcut pe maimuțe să o accepte.
„Într-o zi, una dintre maimuțele tinere s-a pus pe umerii mei și, dacă nu ai fost niciodată îmbrățișat și acest animal își pune mâinile pe fața ta, îți spun că este cea mai frumoasă atingere”, a povestit Marina Chapman, potrivit tabloidului britanic Mirror.
Nu puțini sunt cei care nu cred povestea Marinei Chapman
A stat în pădure cu maimuțele timp de cinci ani înainte ca vânătorii să o găsească. Ulterior, a ajuns într-un bordel din Cucuta și a devenit un copil al străzii. În cele din urmă, a găsit un loc unde să lucreze ca menajeră. La sfârșitul adolescenței, a lucrat în Bogota, capitala Columbiei. Marina a însoțit familia pentru care lucra într-o călătorie în Marea Britanie, iar în acel moment, viața ei s-a schimbat complet.
În 1978, au petrecut o perioadă de timp în Bradford. Acolo, Marina l-a întâlnit pe John Chapman, organist al Bisericii Evanghelice. S-au căsătorit și au avut două fiice, Vanessa (40 de ani) și Joanna (43 de ani). Astfel, femeia crescută de animale sălbatice a devenit casnică și locuiește împreună cu soțul ei într-o casă cu trei dormitoare în Allerton, suburbie a Bradford.
După o lungă perioadă de timp petrecută în pădure, Marina a reușit să ducă o viață normală, dar nu i-a fost ușor să se adapteze. A trebuit să învețe din nou tot ceea ce ar fi trebuit să știe în copilărie, cum ar fi cum să ia mâncare și să se îmbrace corect. A păstrat și unele dintre gesturile pe care le exersase în copilărie, cum ar fi legănatul în copac.
După ce cartea a fost publicată, unii oameni au sugerat că Marina nu a fost niciodată cu adevărat în pădure. Unii au spus că este posibil ca creierul ei să fi creat amintiri false din cauza unei traume din copilărie. Vanessa este convinsă însă că această poveste a mamei sale este adevărată.
„Îi plăcea să stea în aer liber, să creeze curse cu obstacole în grădina din spate, să facă zgomote de maimuță, să se cațere în copac. Animalele noastre de companie erau animale pe care mama le prindea pentru noi – aveam câțiva iepuri sălbatici care au scăpat în cele din urmă și un pescăruș. Au fost făcute diverse teste pentru a determina dacă mama mea a fost într-adevăr în junglă, pentru că, evident, mulți oameni sunt sceptici. Și eu aș fi fost dacă ea nu ar fi fost mama mea. Au descoperit că mama are boli ciudate ale junglei care zac în sângele ei și pe care nu ar fi avut cum să le aibă dacă povestea ei nu ar fi fost adevărată”, susține fiica femeii.