Cetățile misterioase din România care au fost înghițite aproape complet de pădure. Unde se află locurile secrete

De-a lungul țării noastre există cetăți misterioase, vechi de secole, sau, în unele cazuri, chiar milenii, care astăzi de abia mai pot fi recunoscute! Cum aceste locuri au fost abandonate complet, iar nici măcar astăzi nu mai sunt întreținute cum ar trebui, cetățile au fost înghițite aproape complet de pădurile din jurul lor.

Cetatea dacică Fețele Albe este astăzi de nerecunoscut / foto: adevarul.ro
Cetatea dacică Fețele Albe este astăzi de nerecunoscut / foto: adevarul.ro

De-a lungul întregii Românii există cetăți misterioase, vechi de secole, sau, în unele cazuri, chiar milenii, care astăzi de abia mai pot fi recunoscute! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevărul.ro, aceste locuri au fost abandonate complet, iar pădurile din jur au înghițit aproape complet acestre construcții cândva atât de impresionante.

Unul dintre cele mai vechi exemple de asemenea locuri abandonate este Cetatea dacică Fețele Albe, care se află la numai 3 – 4 kilometri de Sarmizegetusa Regia. Acest loc a fost distrus în secolul II, în urmă războaielor daco-romane, iar fortificația a rămas abandonată complet.

Cetatea dacică a fost descoperită de abia în secolul XIX, de către căutătorii de comori din zonă. Primele săpături arheologice au fost făcute de abia în anii 1970.

Cetatea medievală Colț, un loc pierdut de secole

Cetatea Colț a fost descrisă de Jules Verne / foto: adevarul.ro
Cetatea Colț a fost descrisă de Jules Verne / foto: adevarul.ro

Un alt loc incredibil care a fost pierdut aproape complet este cetatea medievală Colț, ridicată în secolul XIV, de către nobilii din familia Cândea. Cetatea a fost abandonată de aproape 2 secole, iar ruinele impresionante sunt acum înconjurate complet de către copacii din jur. Se pare că, în secolul XIX, cetatea Colț ar fi servit drept inspirație pentru faimosul scriitor Jules Verne, care a scris nuvela „Castelul din Carpați”.

„Nu se distinge de fundalul munţilor. Ceea ce ai fi ispitit să iei drept un donjon, nu este decât o grămadă întunecată de pietre. Cine îl priveşte, are impresia că zăreşte crenelurile unui zid, unde nu se află poate decât o creastă stâncoasă.

Întreg ansamblul e pâclos, mişcător, incert. Aşa că, dacă ar fi să dăm crezare feluriţilor călători, Castelul din Carpaţi există doar în imaginaţia celor din comitat”, scria Jules Verne despre acest loc incredibil.

image
image
image
image
image
image
nnn png
calendar ortodox 2022 30 noiembrie sfantul andrei, gabriel toma chituc webp
Supermarket FOTO Shutterstock (2) jpg
Chereches prins in Augsburg e1701197222484 640x400 jpg
Vot legea pensiilor/ FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
bivolaru jpg
tren bucuresti budapesta jpg
card de masa jpeg