Prețurile au luat-o razna pe litoral. Suma colosală pe care trebuie să-o plătești pentru o porție de hamsii

Odată cu sosirea lunii iunie, litoralul românesc a început să primească primii turiști, atât români, cât și străini. Cu toate acestea, o mare surpriză îi aștepta: prețurile pentru diverse servicii și produse au crescut semnificativ în 2024.

Hamsiile sunt foarte scumpe pe litoral / foto: Pixabay
Hamsiile sunt foarte scumpe pe litoral / foto: Pixabay

Dacă vă întrebați cât costă o porție de hamsii pe litoralul românesc în acest an, trebuie să vă avertizăm că prețurile au escaladat dramatic înainte chiar de deschiderea oficială a sezonului estival.

Așa cum am raportat încă din primele zile ale lunii mai, prețurile au crescut vertiginos în 2024, mult înainte de deschiderea sezonului de vară. Cei care caută distracții pe litoral trebuie să se pregătească pentru costuri considerabile, deși vor avea la dispoziție o varietate de festivaluri de vară și activități recreative.

Cu toate acestea, turiștii români continuă să aleagă stațiunile autohtone, care au fost pline, în special în weekenduri, când plajele erau aglomerate.

Prețuri exagerat de mari pe litoralul românesc în 2024

Unii turiști laudă plajele românești, comparându-le cu cele din Maldive. Cu toate acestea, costurile sunt pe măsură. În funcție de stațiune, prețurile variază semnificativ. De exemplu, în Mamaia, o porție de hamsii costă diferit față de Eforie sau Neptun, dar o constantă rămâne: prețurile au crescut semnificativ.

Chiar de la începutul sezonului, pe 1 Mai, turiștii care au dorit să se bucure de o porție de hamsii proaspete și bine prăjite au trebuit să plătească până la 50 de lei, comparativ cu 10 lei în aceeași perioadă a anului trecut. La Cherhanaua Pontica din Mamaia, o porție de 200 de grame de hamsii cu usturoi ajungea la 40 de lei.

La un restaurant din Constanța, aceeași cantitate de hamsii costa 45 de lei. În stațiunea Agigea, o porție mai mică de hamsii, de 100 de grame, costa 22 de lei, iar aceeași porție de 200 de grame ajungea la 34 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net