Cum arată acum satul scufundat din România. Apa e la fel de frumoasă ca în Grecia, Maldive sau Caraibe

Cum arată acum satul scufundat din România? Locul a devenit magic, iar apa e la fel de frumoasă precum cea din Grecia, Maldive sau Caraibe. Satul Geamăna din Munții Apuseni a fost de-a lungul timpului un subiect care a generat multe discuții. Istoria nu a fost prea blândă cu acest loc, iar deciziile luate în urmă cu zeci de ani, au ajuns să aibă consecințe nefaste asupra lui. Cu toate acestea, dacă în urmă cu ceva timp arăta ca o ruină, acum, locul s-a transformat în ceva cu adevărat spectaculos.

Satul scufundat din România are porțiuni unde amintește de Maldive. Foto: colaj/captura
Satul scufundat din România are porțiuni unde amintește de Maldive. Foto: colaj/captura

Recent, pe TikTok, faimosul sat scufundat din România a ajuns să fie, din nou, viral. Acest loc a devenit o atracție turistică atât pentru români, cât și pentru străinii care se află în căutare de mistere, aventură și fotografii artistice. De curând, internauții care au fost acolo, au publicat un filmuleț spectaculos care oferă o altă perspectivă asupra locului, comparativ cu anii trecuți.

Cum arată acum satul Geamăna din Munții Apuseni

 Se pare că de atunci, au avut loc transformări uimitoare, căci dacă stăm să ne amintim, anii trecuți, satul era scufundat într-o „mare” de substanțe toxice și tot ce mai rămăsese la suprafața era doar turla unei biserici. Ei bine, acum, chiar dacă se vede doar turla unei căsuțe din lut, satul este scufundat în ape turcoaz și oferă o priveliște care i-a lăsat cu gura căscată pe internauți. Unii spun că toată apa este împărțită în trei zone. Mai exact, o zonă cu noroi unde țevile degajează toate substanțele dăunătoare, o zonă cu apă turcoaz și una cu apă roșie.

Pentru cei care nu știu povestea acestui sat, ei bine, trebuie să știți că a fost locuit odinioară. Acum, locul este complet sub apă din cauza unor decizii luate în urmă cu zeci de ani. În 1978, Nicolae Ceaușescu a creat mina Roșia Poieni, mină care este activă și la momentul actual. Odată cu începerea lucrărilor de extragere a cuprului, a început și „dezastrul natural de la Geamăna”, așa cum a fost numit de-a lungul timpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net