Satul din România unde poți vedea copaci înfloriți precum cireșii faimoși din Japonia. Aproape fiecare curte are un astfel de pom

Ultima actualizare:

În Japonia, Hanami este numele sezonului în care poți privi frumoasele flori de cireș japonez, cunoscute sub numele de sakura. Din fericire, nu este nevoie să zbori 8.000 de kilometri pentru a te putea bucura de o astfel de minunăție, căci o poți face chiar în România! În ce sat din țară poți admira copaci înfloriți precum faimoșii cireși înfloriți.

Satul din România celebru pentru cireşii înfloriţi ca în Japonia / foto: Pexels
Satul din România celebru pentru cireşii înfloriţi ca în Japonia / foto: Pexels

Japonia este renumită pentru sezonul Hanami, atunci când poți privi frumoasele flori de cireș japonez, cunoscute sub numele de sakura. Află că nu trebuie să zbori 8 mii de kilometri până în Ţara Soarelui Răsare pentru a admira frumusețea pomilor. Avem și noi în România un sat unde te poți bucura de o astfel de minunăție.

Mai exact, un peisaj asemănător precum cel oferit de cireșii înfloriți din Japonia ne este oferit în Istrița, Buzău. Aici, migdalii cu flori roz fac spectacol, iar localnicii, cât și turiștii, vin să îi admire. Deși pomul creşte, în mod obişnuit, în zonele mediteraneene, satul este recunoscut pentru livezile sale de migdali. Cu florile sale roz și parfumul său delicat, migdalul este primul pom care înflorește pe Dealul Istriței și reprezintă o atracție turistică. Aproape că nu există o curte fără cel puțin un migdal.

Hanami, sezonul în care poți privi frumoasele flori de cireș în Japonia

În tradiția japoneză, florile de cireș întruchipează spiritul samuraiului, un războinic al cărui timp pe pământ este scurt, dar glorios. În Insula Okinawa, cireșii înfloresc în luna ianuarie, urmând ca spectacolul florilor de cireș să cuprindă treptat întreg arhipelagul, ajungând la Kyoto şi Tokyo la sfârşit de martie şi în insula Hokkaido în luna aprilie. Cea mai nordică însulă din arhipelagul Japonez este și ultimul loc din Japonia unde se poate admira floarea de cireș.

De asemenea, Hanami datează din perioada Heian (794-1191), fiind iniţiată la curtea imperială, unde era celebrată de artişti, poeţi şi muzicieni. Prin bucuria cu care întâmpină sezonul înfloririi cireșilor, japonezii  îndeamnă întreaga planetă să se bucure mai mult de tot ce ne oferă natura și viața în general.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net