Una din cele mai cunoscute insule ale Greciei, „casă” pentru mulți români: „Toată vara vorbești numai românește aici“

Sunt tot mai mulți români care se îndrăgostesc de Grecia, mai ales de insula Thassos, și decid să se mute acolo. Se ocupă de diverse afaceri, devin proprietari de taverne și se pare că le merge chiar bine, scrie adevărul.ro. Potrivit autorităților elene, peste 300 de conaționali au proprietăți acolo. Totodată, românii dețin acolo peste 20 de hoteluri mici. 

Thassos, Grecia Foto: Shutterstock
Thassos, Grecia Foto: Shutterstock

Români care s-au stabilit în Thassos

Sunt mulți cei care s-au îndrăgostit de insula Thassos după ce au vizitat-o și au decis că viața lor se poate schimba. „În momentul în care am auzit că restaurantul în care mănânc de ani buni este de vânzare, n-am mai stat pe gânduri și l-am luat. A fost una dintre puținele decizii din viața mea emoționale și mai puțin raționale”, a declarat un român pentru stirileprotv.ro. Potrivit autorităților elene, peste 300 de conaționali au proprietăți acolo.  „Nu m-am gândit că o să rămân, dar după ce am petrecut vacanța aici am zis asta este casa mea”, a fost declarația unei tinere din România. 

"Toată vara vorbești numai românește”

„Nu mai plec pentru că n-am plecat așa departe. Dacă mă însuram la Timișoara, mai mult făceam pe tren. Tot aceeași distanță e. Șoc de cultură n-a fost pentru că sunt ortodocși ca și noi. Dor de limba română nu duc pentru că absolut toată vara vorbești numai românește”, a spus un român stabilit în Grecia. 

Peste 300 de români s-au mutat cu familiile în Thassos și au propria lor casă pe pământ grecesc. Totodată, românii dețin peste 20 de hoteluri mici. 

Doi români din Craiova s-au mutat în Grecia, pe insulă

În toamna anului trecut, doi tineri au vrut o viaţă ca o vacanţă permanentă şi au găsit locul perfect să-şi trăiască visul. Pe ţărmul Mării Egee, insula grecească Skiathos a devenit paradis pentru o familie din Craiova. Oamenii şi-au cumpărat acolo o barcă şi o casă veche, între livezi de portocali şi măslini, pe care au transformat-o într-o locuinţă de oaspeţi.

Ani la rând, insula cu o suprafaţă de doar 48 de kilometri pătraţi a fost pentru ei o destinaţie de vacanţă. La fel ca pentru miile de turişti care ajung acolo să se bucure de peisajele minunate şi de cele 60 de plaje cu nisip fin. Skiathos se află la doar o oră şi un sfert de Bucureşti cu avionul. Pentru cei care merg cu maşina, feriboturile fac transferul din Grecia continentală pe insulă în aproximativ două ore şi jumătate.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net